'Ezanı Güzel Okuma Yarışması' finali yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Yarışması' finali Gaziantep’te yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 14:34

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kutlama etkinlikleri kapsamında görevlilerin yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik Türkiye genelinde yapılan ve bu yıl on dördüncüsü düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” finali gerçekleştirildi.

Merkez Ulu Cami'nde düzenlenen yarışmanın finaline; Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Kaplan, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Müftüsü Ahmet Çelik, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmanın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Çelik yaptı.

Çelik yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunarak ezanın önemine vurguladı. 15 Temmuz'da en önemli direncin bu alanda olduğunu belirten Müftü Çelik "Bugün ezanımızı gönlümüze huzur ve güven verecek şeklide Türkiye'nin dört bir yanından gelen hocalarımızdan dinleyeceğiz. Allah seslerine kuvvet versin, niyetlerini, samimiyetlerini amaçlarına ve hedeflerine ulaştırsın." Dedi.

Konuşmaların ardından Yüksek Seçici Kurul Başkanı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A.Hakkı Turabi ile üyeler Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Akpınar, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Dini Musikisi Öğretim Görevlisi Dr. Fatih Koca, ve Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musiki Koro Şefi Ali Osman Alaca’nın huzurunda yarışmacıların ezan okuma sıralama kuraları çekildi.

Sıralamanın belirlenmesinin ardından 10 bölge birincisi çeşitli makamlarda okudukları ezanlarla yeteneklerini sergilediler.

Yarışma sonucunda İstanbul'dan Mustafa Alp Hayta birinci, Gümüşhane'den Umutcan Doğan ikinci, Edirne'den Adlen Mızga ise üçüncü oldu. Dereceye giren müezzinlere ödül ve hediyeleri Vali Ali Yerlikaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.