
Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, arazi sahiplerinin buğday ve arpa gibi ürünleri biçerdöver yardımıyla hasat ettikleri tespit edildi. Bu süreçte çiftçilere yerinde eğitim verilerek, olası anız yangınlarının önlenmesi ve erken müdahale yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Yapılan açıklamalarda, anız yakmanın sadece ekilecek yeni ürünlere zarar vermediği, aynı zamanda toprağın verimini düşürdüğü, toprakta yaşayan canlıları yok ettiği ve doğaya büyük ölçüde zarar verdiği vurgulandı. Büyük çaplı yangınlara neden olabilecek bu durumun, hem maddi hem de manevi kayıplara yol açabileceği ifade edildi.
Yetkililer, anız yakılmasına kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ve sorumlular hakkında gerekli yasal ve cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti.