
Bisikletiyle çıktığı yolculuk sırasında Gaziantep’te bisikleti arızalanan Japonyalı Naoki Yabiki, yardım istemek için Şehitkamil ilçesindeki Hacı Yasin Kaplan Camii’ne gitti. Arızalanan bisikleti tamir ettirilen ve geceyi de camide geçiren Yabiki, cami cemaatinin kendisine gösterdiği ilgiden memnun kaldı. Camide kaldığı süre boyunca müslümanların fedakarlığı, ilgisi, samimiyeti ve misafirperverliklerinden çok etkilenen Yabiki, Müslüman olmaya karar verdi. Camide müslümanların kendisine gösterdiği ilgi ve yardımlaşmanın kendisinde İslam’a karşı bir yakınlık oluşturduğunu belirten Yabiki, bu süreçte İslam’ı araştırdı ve daha yakından tanıma gereği hissetti.
Bu süreçte İslam dini hakkında daha fazla bilgi edinen ve müslüman olma kararını cami imam hatibi Mustafa Kılıç ile paylaşan Yabiki’nin kararı Gaziantep İl Müftülüğü yetkilerine bildirildi. Yabiki için Gaziantep İl Müftülüğünde ihtida merasimi gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Ensari Yentürk ve Gaziantep İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün hazır bulunduğu merasimde Kur’an-ı Kerim okundu. İslam dini hakkında bilgi verilen Yabiki, Kur’an-ı Kerim okunduğu esnada duygu dolu anlar yaşadı.
"MUHAMMED ABDULLAH" İSMİNİ ALDI
Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Ensari Yentürk, Gaziantep İl Müftüsü Mustafa Soykök, İl Müftü yardımcıları, Şehitkamil ve Şahinbey ilçe müftülerinin şahitliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Yabiki, "Muhammed Abdullah" ismini aldı. Yapılan duanın ardından Japon vatandaşı Muhammed Abdullah’a Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler verildi.