Kazanan Terlik ve Spor ayakkabı sitesi yapı kooperatifi oldu

Gaziantep’te riskli bölge ilan edilen Nizip Caddesi üreticilerin BUSEM’e taşınması ilk adım atıldı. Nizip Caddesindeki firmalara ayrılan işyerleri için yapılan ihaleyi 180 milyon 500 bin TL ile Terlik ve Spor ayakkabı sitesi yapı kooperatifi kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:34

Gaziantep’in önemli üretim merkezi konumunda bulunan Nizip Caddesi üzerindeki firmaların taşınması için ilk adım atıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Sezer Cihan Başkanlığında encümen salonunda gerçekleşti ihaleyi180 milyon 500 bin TL ile Terlik ve Spor ayakkabı sitesi yapı kooperatifi kazandı.

İKİ KOOPERATİF KATILDI

İhaleye katılan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adına Başkan Murat Gün, 62 milyon , SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin ise 65 milyon  TL  teklif verdi.

Her iki kooperatifin tekliflerinin açıklanmasının hemen ardından açık artırma usulü ile ihaleye devam etti. Kıran kırana geçen ihalede 150 milyon TL bandına ulaşılması üzerine SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, ihalenin esnaf yararına olmadığını, 150 milyon TL ve üzerindeki rakamın esnafın yararına olmayacağını dile getirdi. Karşılıklı fiyat artışlarının gerçekleştirilmesi sonrasında ihalede bedel 180 milyon TL’ye yükseldi.  Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin 180 milyonluk teklifi ile son buldu.  SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi 180 milyon 500 bin TL’lik teklifi üzerine Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ihaleden çekildi.