Yılmazkaya'dan Rektör Gür'e ziyaret

Gaziantep Üniversitesini ziyaret eden CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Güçlü bir Türkiye için; bilime, insanlığa ve eğitime gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:49

“Ülkedeki beyin göçünü tersine çevirmek, üniversitelerin Ar-Ge çalışmalarına bütçeden gereken desteği sağlamak önceliğimiz olmalıdır” diyen Yılmazkaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’ü makamında ziyaret edip üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Her fırsatta eğitime ve üniversitelere büyük önem verdiğini belirten Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gelişen ve değişen dünyamızın teknolojik hızına yetişmek adına, ülkemizdeki birçok kurum ve kuruluşa öncülük etme noktasında üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir.

Üniversitelerin önemine binaen dünya tarihinden bir örnek vermek isterim;“İkinci Dünya Savaşı bitmiş, Almanya yerle bir olmuş. Taş taş üstünde kalmamış. Amerikalı General Alman Generale derki, ‘Artık siz bir daha sırtınızı doğrultamazsınız.’

Alman Generalin cevabı şu olur: ‘Taş taş üstünde kalmadı, doğru, ama üniversitelerimiz ayakta.’

Üniversiteleri sayesinde bugün dünyanın en büyük 4. Ekonomisi olan Almanya, Avrupa’nın en büyük ekonomik gücü olmuş. İşte o günlerin yıkık Almanya’sı bugün Avrupa Birliğini yöneten lokomotif ülke konumuna gelmiştir.”

“Gelişen ve değişen dünyamızın teknolojik hızına yetişmek adına, ülkemizdeki birçok kurum ve kuruluşa öncülük etme noktasında bu işin asıl lokomotifi olan üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir.

Üniversite yapılanması içerisinde çağdaş dünyada yer alacak, gelecek nesilleri yetiştiren değerli eğitimciler; Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk İlke ve devrimleri ışığında sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek aydınlık değerlerden asla ödün vermeyen bir yapının temel taşıdır.

Geleceğimiz adına büyük önem taşıyan bu temel değerlere sahip çıkılması, yöneteni ve yönetileniyle tüm yurttaşlarımızın ve kurumlarımızın ortak sorumluluğudur.

Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ve ilelebet var olması için bu bayrağı hep daha ileriye götürmek daha yükseğe taşımak adına gençlerimizin gelişen ve değişen dünyanın şartlarına göre daha donanımlı yetiştirilmesi ulusal çıkarlarımız noktasında büyük öneme sahiptir.

Türkiye’nin belirlenen kalkınma hedeflerine ulaşması ve tüm göstergelerinde başarı sağlanması için, “Yapay Zeka”, “Girişimcilik”, “İnovasyon” ve “Endüstri 4.0” gibi günümüz dünyasının hızla gelişen ve değişim gösteren teknolojik çalışmalarını destekleyip gelişimini sağlaması ancak üniversitelerimizle olacaktır. Bu gelişim ve değişim noktasında üniversitelerimiz temel kilometre taşı niteliğindedir. Üniversitelerdeki yönetici, eğitmen ve gençlerimizin birlikteliği başarının temel noktasıdır.

Üniversitelerimiz ve buralardan yetişen beyin gücümüz kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasisinde, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşması için büyük katkı sağlamıştır.

Bu farklılıkları koruyup-kollamak üniversitelere ve değerli hocalarımıza ait önemli bir görevdir.

Güçlü bir Türkiye için; bilime, insanlığa ve eğitime gereken önemin verilmesi, ülkedeki beyin göçünü tersine çevirmek, üniversitelerin Ar-Ge çalışmalarına bütçeden gereken desteği sağlamak önceliğimiz olmalıdır.

Geleceğimiz adına büyük önem taşıyan bu temel değerlere sahip çıkılması, yöneteni ve yönetileniyle tüm yurttaşlarımızın ve kurumlarımızın ortak sorumluluğudur.

Ülkemizin hedeflerine ulaşmasında gençlerimize ve üniversitelere de büyük görev düşüyor.

Bu duygu ve düşüncelerle ziyaret ettiğim Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’e ve üniversitemizin değerli öğretim görevlilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.”