Kış aylarında cilt bakımına dikkat

Kuruluk probleminin yoğun görüldüğü kış aylarında cilt bakımına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadir Sezen, kış aylarında cilt bakımı hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 09:40

KIŞIN CİLDİNİZ KURUMASIN

Ciltteki nem oranı özellikle mevsim geçişlerinde değişiklik gösterebilir. Yazın UV ışınlarından olumsuz yönde etkilenen cilt, kış geldiğinde kararır, bronzlaşır, kurur ve kırışır. Havanın soğumasıyla ciltteki su miktarı da aniden düşer. Mevsim normallerinde sadece su bazlı nemlendiriciler yeterli olurken, soğuk havalarda yağ içeriği ve onarıcı özelliği yüksek olanları kullanmak gerekmektedir.

GÜNEŞ KORUYUCUYU KIŞIN DA KULLANIN

Kışın da güneş ışınlarının olumsuz etkilerine maruz kalabilirsiniz. Özellikle kardan yansıyan ışınlar cildinizde hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle kış mevsiminde dışarı çıkmadan yarım saat önce güneş koruyucusu sürmek cilt için çok faydalı olur.

SICAK SUYLA BANYO YAPMAYIN

Kış aylarında banyo suyunun ısı derecesi de bir hayli yükselmektedir. Çok sıcak suyla yıkanmak cildi kurutup matlaştırıcı etki yapar. Sıcak suyun saçlara da zararı büyüktür. Saçı kurutup matlaştıran ve kırılganlığını artıran sıcak su uygulamasının son derece yanlış olduğu unutulmamalıdır.

BOL BOL ARGAN YAĞI KULLANIN

Tüm yıl olduğu gibi kış aylarında saçları ihmal etmemek gerekiyor. Alkol içerikli saç bakım ürünleri yerine argan yağı gibi nemlendiriciler tercih edebilirsiniz. Saç kurutma makineleri ve düzleştiricilerin kullanımını mümkün olduğu kadar azaltın.

Uzman Dr. Kadir Sezen, kış deyince akla dudakların kuruması ve çatlamasının geldiğini anlatıyor: "Dudak koruyucu krem kullanmadan dışarı çıkılmamalı, eğer varsa dudak yalama alışkanlığı terk edilmeli. Tea tree oil içeren dudak kremleri çatlak oluşumunu da önler."

BAKIM YAPTIRMANIN TAM ZAMANI

Kış mevsiminin cilt için avantajlı yönleri de var tabii… Örneğin yazın yapamadığımız birçok profesyonel bakımı kışın cilt doktorunuz daha güvenli ve sorunsuz bir şekilde uygulayabilir. Bunlardan en önemlileri kimyasal peeling uygulamaları. Bu uygulamayla leke, akne, akne izleri ve kırışıklık sorunları giderilir.