Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman’daki GES sorunu Tancan’a iletildi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:48
Kaynak: İHA
Adıyaman’daki GES sorunu Tancan’a iletildi

Güneydoğu Enerji Araştırmarı Derneği (GEADER) Genel Başkanı Ömer Çelebi ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adıyaman Temsilcisi Mustafa Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’la Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Heyet, Adıyaman’da yaşanan ve uzun süredir gündemde olan Güneş Enerji Santrali kapasite sorunu ile ilgili hazırladığı raporu Bakan Yardımcısı Tancan’a verdi. Raporda, özellikle tekstil ve gıda sektöründe önemli büyüme kaydeden Adıyaman’da, enerji girdi maliyetinin sürdürülebilir olması için GES’lerin önündeki engelin kalkması gerektiğine işaret edildi. Güneşlenme süresi ve ışınım yönünden Türkiye ortalamasının üstünde olan Adıyaman’da kapasite sorununun çözülmesiyle enerji maliyetlerinde ciddi iyileşme yaşanacağını kaydederek Çelebi ve Öztürk ilgilerinden ötürü Tancan’a teşekkür etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ise, Adıyaman’daki bu özel durum için yakından ilgileneceğini ve mümkün olan en kısa sürede GES’lerin önündeki engeli kaldıracaklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.