Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis’te gerebiç tatlısı mesaisi

Kilis’te her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı ile birlikte fırınlar, unlu mamul satan iş yerleri, evler ve pastanelerde gerebiç tatlısı yapımı için yoğun mesai harcanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2022 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:02
Kaynak: İHA
Kilis’te gerebiç tatlısı mesaisi

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala fırın ve pastanelerin yanı sıra birçok evde de yapılan gerebiç tatlısı, Ramazan ayında iftar sofraları süslerken, bayramda en çok ikram edilen ve tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor.
Kilis’te geçmişi yüz yıllara dayanan gerebiç tatlısına bölge insanı ise yoğun ilgi gösteriyor.
Gerebiç üretip satan Mehmet Uğur Yeşilbahçeci, Ramazan ayında gerebice yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, “Gerebiçin içerisinde un, irmik, Kilis yöresine ait zeytinyağı var. Gerebiçin en önemli özelliği zeytinyağlı olmasıdır. Kilis’te ev hanımları da yapıyor. Yapamayanlar, imkanı olmayanlar, şehir dışında olanlara bizler yapıp gönderiyoruz. 81 ile kargo ile gönderme imkanımız var. Fıstıklı ve cevizli şeklinde iki ayrı gerebiç yapılıyor. 1 kiloya 15 adet gerebiç sığıyor. Fıstıklının kilosu 150 TL, cevizlinin kilosu 100 TL’den satılıyor. Ramazan ayı nedeniyle yoğunluk var, biz yılın 365 günü üretip isteyen müşterilerimiz ya gelip alıyor, yada kargo ile gönderiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.