Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi 2023'te yükselişte

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:59
Kaynak: İHA
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi 2023'te yükselişte

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2023 yılında öğrenci başarı seviyelerinde ve kontenjan doluluklarında önemli bir artışla büyük bir başarı elde etti. Fakülte, Resim Bölümü, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Halı Tasarımı Programı için yetenek sınavlarıyla öğrencilerini kabul etti. 

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün ise merkezi sınav sonuçlarına dayalı olarak öğrenci aldığını söyledi. Prof. Dr. Atalay, “31 Ağustos 2023 ve 1 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 2 aşamalı Yetenek Sınavı büyük bir ilgi gördü ve başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan sınavlar sonucunda Güzel Sanatlar Fakültesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bu yıl, ilk defa yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’ne 29 yeni öğrenci kayıt oldu. Halı Tasarımı Programı da büyük bir talep gördü ve 25 yeni öğrenci yetenek sınavını başarıyla geçerek bu bölümde eğitim almaya hak kazandı. Fakültenin en yüksek öğrenci sayısına sahip bölümü olan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, 83 yeni öğrenciyi bünyesine katarak büyük bir başarı elde etti. Bu bölümün doluluk oranı, önceki yıla göre yüzde 27 arttı ve taban puanı yüzde 68 yükseldi. Resim Bölümü ise her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü ve bölüm kontenjanı yüzde 100 doluluğa ulaştı. Düzenlenen Yetenek Sınavı’na 188 öğrenci katıldı ve sınav sonucunda başarılı olan 25 yeni öğrenci bölüme yerleşti” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Atalay, üniversite yaşamına yeni adım atan öğrencilere başarılar dileyerek şunları söyledi: “Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, uluslararası düzeyde başarılar elde eden, yenilikçi ve yaratıcı sanatçıları yetiştirme misyonumuzu gurur ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Aynı zamanda Gaziantep'in zengin kültürel mirasına ve sanat yaşamına katkıda bulunarak sanatı toplumsal yaşama yaymaya çalışıyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.