Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’ten bir başarı daha

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan İlk 1000 İhracatçı Firma-2016 araştırmasına göre, en fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında il bazında 3. oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:52
Kaynak: İHA
Gaziantep’ten bir başarı daha

Geçtiğimiz günlerde açıklanan İSO 500 Araştırmasında Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki firma sayısını 26’ya yükselten Gaziantep, TİM İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırmasındaki firma sayısını 73’e yükselterek başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TİM İlk 1000 İhracatçı Firma-2016 araştırma sonuçlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep’i başarıdan başarıya taşıyan firmalara teşekkür etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, "Gaziantep’i ihracatın şampiyonları arasına taşıyan firmalarımızı kutluyorum ve bize bu gururu yaşattıkları için tüm firma yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep’in her şeye rağmen listelere damga vurduğunu söyleyen Hıdıroğlu şunları söyledi: “2016 yılı ekonomi, güvenlik ve siyasi anlamda zor bir yıl oldu. Terör saldırıları, 15 Temmuz süreci, jeopolitik olumsuzlukların yanı sıra küresel ekonomideki durgunluklarla mücadele etmek zorunda kaldık. Gaziantep tüm bunların yanı sıra, 400 bin mülteciye kucak açan, yanı başında operasyonların sürdüğü ve jeopolitik konumu itibariyle de birçok zorlukla özveriyle başa çıkmaya çalıştı. Gaziantep’in tüm bunlara rağmen göstermiş olduğu performans taktire şayandır. Bir hafta içinde açıklanan ekonominin mevcut durumunu ve yaşadığı sorunları ortaya çıkarması bakımından önem taşıyan iki araştırmada da Gaziantepli firmalar gurur kaynağımız oldu. Gaziantep İSO 500’de firma sayısını 2 artırarak 26’ya, TİM 1000’de ise 11 artırarak 73’e çıkardı. ”

Gaziantep’in çok daha fazla sayıda firma ile listelerde yer alma potansiyeli olduğunu belirten Hıdıroğlu, “. İhracatın devler liginde 73 firmayla İstanbul ve İzmir'in ardından üçüncü sıradayız. Önümüzdeki yıllarda ilk 1000 ihracatçı arasındaki firma sayımızı artırmayı ümit ediyorum. Bunu başaracak altyapı, çalışma azmi ve kültürüne sahibiz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.