Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

102 yıllık büyük gurur

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in 102. yılını büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2025 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2025 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
102 yıllık büyük gurur

Vali Çeber, “Bugün; vatan sevgisiyle çarpan milyonlarca yüreğin aynı anda “Cumhuriyet!” diye attığı, gururumuzun ve coşkumuzun bir olduğu en büyük bayram günüdür. 102. yılına ulaşan Türkiye Cumhuriyeti’miz; hürriyetin, adaletin ve millet iradesinin sonsuzluğa uzanan en parlak ışığıdır.

Milletimizin bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuştuğu, “Ya istiklâl ya ölüm!” diyerek destan yazdığı 29 Ekim 1923; yalnızca bir rejimin ilanı değil, küllerinden doğan bir milletin yeniden dirilişidir. Cumhuriyet; bize bırakılmış en kıymetli miras ve ilelebet muhafaza etmekle yükümlü olduğumuz kutsal bir emanettir.

102 yıldır bu vatanın her köşesinde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu Cumhuriyetimize ve onu canı pahasına savunan kahramanlarımıza borçluyuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve bütün kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı; bilimin, üretimin, adaletin, barışın ve güçlü yarınların yüzyılı olacaktır. Bizler de birlik ve beraberlik içinde, aynı heyecan ve inançla Cumhuriyetimizi daha ileri taşımak için azimle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu büyük coşkuyla, özellikle gençlerimizin gözlerindeki umutla; Gazi şehrimizin ve yüce milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin 102. yılında geleceği birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.