Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baklavacıların Ramazan mesaisi sürüyor

Gaziantep’te iftar sofralarını tatlandıran baklava için ustalar, özellikle Ramazan ayında talep artışı nedeniyle yoğun mesai harcarken, işletmeler günlük 350 tepsi baklavanın çıktığını söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2022 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:37
Kaynak: İHA
Baklavacıların Ramazan mesaisi sürüyor

Gaziantep’te baklava imalatçıları, Ramazan ayı dolayısıyla gelen siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor. İftar yemeklerinin ardından tercih edilen baklava için özenle çalışan ustalar, şehir dışından gelen siparişleri hem şehir içi hem de şehir dışına gönderiyor. Bir işletmenin günlük ortalama 350 tepsi baklava çıkarttığını belirten baklava ustası Hakan Pekmezci, ramazan dolayısıyla yoğun talebe yetişmeye çalıştıklarını belirtti.

“Günlük 300-350 tepsi baklava yapıyoruz”
Baklava Ustası Hakan Pekmezci günlük ortalama 350 tepsi baklava çıkarttıklarını belirterek, “Ramazan dolayısıyla yoğunluğumuz çoktur. Baklavada en önemli şey, yağı ve fıstığıdır. Günlük 300-350 tepsi baklava yapıyoruz. Birçok şehre kargoyla gönderiyoruz. Siparişlerimiz yoğun. Ramazan ayında özellikle yoğunluğumuz artıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.