Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem Güvenliğine Özel Çelik Ev

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2022 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:20
Kaynak: İHA
Deprem Güvenliğine Özel Çelik Ev

Doğudan Batıya deprem gerçeğiyle yüz yüze olan ülkemiz her yönüyle yıkıcı etkideki bu afete hazır olması gerekiyor. Kuşkusuz deprem denildiğinde ilk akla gelen konut güvenliği. Hepimiz yıkıcı etkideki depreme karşı ailemizle birlikte tam güvende olmayı isteriz. İşte bu güveni sağlayacak güzel gelişmeler de yaşanıyor. Prefabrik yapı sektöründe tasarlanıp üretilen çelik ev deprem güvenliği ile öne çıkıyor. Çelik ev yaptıran herkes bu evlerde her şeyden önce güvenle yaşayabiliyor.

 Çelik Evlerin Güvenliği Nereden Geliyor?

Öncelikle bu ev modelinin çok sayıda yeniliklere sahip olduğunu vurgulayalım. Önde gelen Avrupa ülkeleriyle ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çelik ev modeli uzun yıllardır yapı güvenliği için tercih edilen bir model. Bu ülkelerde özellikle villa ve müstakil konut konseptlerinin tamamı yenilikçi modelin kullanımıyla inşa ediliyor. Çelik ev modelinin deprem güvenliği duvardan çatıya tüm karkasların çelik malzeme kullanımıyla üretiliyor olması. Konut modeli adını da bu malzemeden alıyor.

 Prefabrik yapı sektörünün geliştirdiği yenilikçi konut modeli çelik evi güvenli kılan bir önemli detay da üretim öncesi aşama. Konutu tasarımından statik hesaplamalarına, elektrikten sıhhi ve atık su tesisat projelerine ayrıcalıklı kılan önemli bir ayrıcalık var. Çelik evin üretim öncesi bu aşamalarının tamamı özel yazılım program kullanımıyla gerçekleştiriliyor. Sektörün öncü markalarının bu programları kullandığını özellikle vurgulamak isteriz.

 Peki bu özel program çelik ev güvenliğine ne değerler kazandırıyor? Bilindiği üzere konut başta olmak üzere tüm yapılar için statik hesaplamalar çok önemli. Bu hesaplama doğrudan konutun güvenliğini etkiliyor. Deprem gibi tabi afetler oluştuğunda yapının ayakta kalması veya yıkılması doğrudan statikle ilgili. İşte özel yazılım programların kullanımında statik hesaplamada oluşabilecek olası hatalar tamamıyla ortadan kaldırılarak geride bırakılıyor. Henüz üretim öncesi program içi testlerle en küçük riskler bile bertaraf ediliyor. Aynı aşamada elektrik tesisat kontrolünün de sağlanabilmesi yangın emniyeti açısından oldukça önemli bir durum. Konutun tesisat projesinde program kullanımıyla tercih edilecek kablo kalınlıkları, bağlantı ekipmanları güvenli olarak belirlenebiliyor.

Güvenli Hızlı Üretim Çelik Evde

Çelik evlerin üretiminde yeni teknolojiye sahip makineler kullanılıyor. Tasarım aşamasında kullanılan özel programa tam entegrasyonla çalışan bu makinelerde çelik evin tüm detayları milimetrik olarak elde edilebiliyor. Milimetrik olarak da olsa sapma ve kusurlar tamamıyla ortadan kalkıyor. Bu makine hattında çelik evin duvar ve çatı adına tüm karkasları aynı sistemle üretiliyor. Ebatlara göre kesimler, cıvata deliklerinin açılması, bükümler teknolojik hattan geçerek şekilleniyor.

Teknolojik üretim avantajı montaj aşamasında da büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda hata oluşumlarını tamamen ortadan kaldırıyor. Ölçüler projeli olarak belirlendiğinden hangi parçanın nereye ne şekilde montajlanacağı henüz üretim aşamasında belirlenmiş durumda.

Çelik Ev Fiyatları Ne Kadar?

Uzun ömürlü ve depreme güvenli konut modelinin fiyatları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Öncelikle şunu vurgulamakta yarar var çelik ev fiyatları klasik betonarme tarzı konut modellerine göre çok daha ekonomik. Bunun en önemli nedeni çelik evlerin yeni nesil teknolojilerin kullanımıyla üretilmesi. Bu üretim modelinde asla malzeme israfı oluşmuyor. Çelik malzemeler teknolojik hatta projeye göre ölçülerle kesim yapıldığından temel malzeme israfı ortadan kalkıyor. Aynı şekilde kapı ve pencereler, duvar ve çatı yalıtım ve kaplama uygulamaları toplu tedarik ve tam malzeme kullanımına sahip.

 Çelik ev fiyatlarını ekonomik kılan bir diğer önemli etken de kurulumun profesyonel ekiplerce gerçekleştiriliyor olması. Üstelik kurulum süresi son derece kısa. Bunun nedeni çelik evler ön üretimli olduğundan sahada kesme ekleme gibi uygulamaların yapılmasına gerek duyulmuyor. Fabrika üretiminden gelen parçalar profesyonel ekipçe montajlanarak ev tamamlanıyor.

Çelik ev üretiminin gerçekleştirildiği sektörde üretilen diğer konut modelleri arasında prefabrik ev ve konteyner evler de bulunmaktadır. Konteyner sistemiyle üretilen konutların aynı gün oturuma hazır olma gibi önemli bir avantajı bulunuyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.