Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal Yaşam Parkı’nın simgesi Şakir’e veda

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın en tanınan canlılarından biri olan zürafa Şakir, ileri yaşa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle 32 yaşında yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2025 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2025 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
Doğal Yaşam Parkı’nın simgesi Şakir’e veda

2001 yılında Atatürk Orman Çiftliği’nden Gaziantep’e getirilen Şakir, uzun yıllar boyunca hem kent sakinlerinin hem de ziyaretçilerin sevgisini kazanmış; parkın simgelerinden biri hâline gelmişti.

Doğal yaşamda ortalama ömürleri 17–18 yıl arasında değişen zürafalar dikkate alındığında, Şakir’in 32 yaşına ulaşması dikkat çekici bir uzun ömür olarak değerlendirildi. Yetkililer, son yıllarında hareket kabiliyeti azalan Şakir’in, veteriner hekimlerin özel bakımı ve düzenli tedavisi altında yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.Gaziantep Doğal Yaşam Parkı tarafından yapılan açıklamada, Şakir’in sağlıklı bir ömür geçirmesinde uzman veteriner kadrosunun bilimsel yaklaşımı, özverili bakımı ve düzenli kontrollerinin büyük rol oynadığı vurgulandı.

Park yetkilileri, kentin hafızasında özel bir yeri bulunan Şakir’in kaybının tüm ekip için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.