Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

El emeğiyle yapılan insan boyundaki et satırı alıcısını bekliyor

Gaziantep’te bıçak ustasının yaptığı dev et satırı, 60 bin TL’ye alıcısını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2025 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2025 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
El emeğiyle yapılan insan boyundaki et satırı alıcısını bekliyor

Tarihi Bakırcılar Çarşısı’ndaki dükkanında çapa, dahre, kazma, bıçak, satır ve balta gibi aletler üreten 44 yaşındaki Erhan Kaz, yaklaşık bir hafta süren çalışmanın ardından şap sapıyla birlikte 1 metre 50 santimetre uzunluğunda dev bir dövme et satırı yaptı. Çarşıda satışa sunulan dev et satırı, görenlerin yoğun ilgisini çekiyor. Et satırının boyunu gören kadar fiyatını öğrenen de şaşırıyor. 60 bin TL’den alıcısını bekleyen et satırı genelde kasaplar için süs amaçlı tercih ediliyor.

Babasından öğrendiği demircilik mesleğini 35 yıldır severek sürdüren Erhan Kaz, çocuk yaşta öğrendiği demircilikte yıllardır kızgın demire çekiç sallıyor. Henüz 10 yaşındayken babasının yanında çıraklık yapmaya başlayan ve ilkokulu bitirdikten sonra da babasının yanında çalışmaya başlayan ve babasından mesleğin tüm inceliklerini de öğrenerek yıllarca çeşitli ürünler yapan Kaz, son yıllarda sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azalan ender ustalar arasına girdi. 7 yıl öncesine kadar babası ve ağabeyiyle birlikte çalışan Kaz, kendi iş yerinde günde 10 saate yakın çalışıyor. Dedesinden babasına geçen demircilik mesleğini aynı özveriyle sürdüren Kaz, geçen 35 yılda da çok sayıda eleman yetiştirdi.

Makasla kesip, ocakta erittiği demir parçalarını çekiçle döverek kazma, kürek, nacak, balta, kürek, satır ve bıçak gibi aletlere dönüştüren usta, mütevazı atölyesinde demire şekil vermeyi sürdürüyor. 35 yıldır ateşte demir döven ve meslek hikayesini ise bugünlere kadar taşıyan Kaz, mesleğini ilk günkü aşkla devam ettiriyor.

İnsan boyundaki et satırıyla ilgili bilgi veren Kaz, "Bu et satırını yaklaşık bir hafta sürede yaptım. 1 metre 50 santimetre uzunluğunda yaptığım dev et satırını iş yerimin cam vitrinine koymak için ve deneme amaçlı yaptım. Fiyatı 60 bin TL’dir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.