Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban yakalama timi kuruldu

Gaziantep'te bayram boyunca kaçan kurbanlıkların yakalanması için Drone'li özel ekip kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 22:18
Kaynak: İHA
Kurban yakalama timi kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için drone destekli özel tim kurdu. 20 kişiden oluşan ekip, hayvanat bahçesi içerisinde tatbikat yaptı. Ellerindeki tüfekte bulunan iğne ve kementlerle havanları yakalamaya çalışan ekipler, başarılı bir şekilde hayvanları etkisiz hale getirdi.

Bayram süresince gelen ihbarları değerlendirecek olan özel ekip hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ekibin 20 personel ve 5 araçtan oluştuğunu kaydetti. Özsöyler, "Bayram boyunca kaçan danalar, yakalama halatıyla ya da anestezi iğnesiyle bayıltarak tekrar sahiplerine teslim edecek. Bununla birlikte vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli bir bayram geçirmelerini sağlayacağız. Ekibimizde de veteriner hekim, uyuşturucu iğne atan tüfekleri kullanan personelimiz ve yakalama halatı kullanan personelimiz olacak" dedi.

Özsöyler, ekipten kaçan hayvanların ise drone ile takip edilerek, saklandığı yerler anında tespit edilebileceğini kaydetti.

Özsöyler, hayvanat bahçesinde bayram boyunca veteriner hekimin görev yapacağını da hatırlatarak, kesilen hayvanın etinden herhangi bir şüphe duyanların, veterinere göstererek etinin sağlıklı olup olmadığını kontrol edebileceğini ifade etti.

Özsöyler, bu yıl ilk kez drone kullanarak kaçan kurbanlıkları daha kolay yakalamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.