Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meriç, gündemine Mali Müşavirleri aldı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Mali Müşavirlerin Yoğun İş yükünü ve Sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
Meriç, gündemine Mali Müşavirleri aldı

Türkiye’de görev yapan mali müşavirlerin iş yükü ve sorumluluklarının her geçen gün daha da arttığını söyleyen Melih Meriç, “Mali müşavirlerimiz 7 gün 24 saat, hafta sonu ve resmî tatiller dahil olmak üzere ağır iş yükü altında çalışmaktadırlar. Bu yoğun tempo mali müşavirlerin iş dengesini bozmakta, yaşam kalitelerini düşürmektedir. Tüm bunların sonucu olarak strese bağlı sağlık sorunları baş göstermektedir. Mali müşavirlerimizin iş yükünün azaltılması ve gereksiz angaryanın ortadan kaldırılması büyük önem taşıyor. 81 ilimizde bulunan serbest muhasebeci mali müşavir odası temsilcileri birçok defa seslerini duyurmaya çalıştılar ancak sonuç alamadılar. Başta veri toplama yöntemleri, beyan ve bildirim içeriklerinin sadeleştirilmesi, verilerin tek elden alınması olmak üzere, mali müşavirlerimizin sıkıntılarını giderecek adımların süratle atılması gerekmektedir.” dedi.

Melih Meriç konuya ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

1. Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletmek için bakanlığız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? Var ise içeriği nedir?

2. Beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri altyapılarının modernizasyonuna yönelik yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise ne zaman hayata geçecektir?

3. Aynı verilere dayalı olarak istenilen tekrarlı beyan ve bildirim uygulamalarına son vermeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda yürüttüğünüz bir veri bankası projesi var mıdır?

4. Kurumlar vergisi beyannameleri ile defter beratlarının yükleme sürelerinin ve geçici vergi beyan süresini uzatmayı düşünüyor musunuz?

5. Deprem bölgesinde devam eden mücbir sebep halinin deprem bölgesinde yaşanan olağanüstü koşullar dikkate alınarak yıl sonuna kadar uzatılması ve bölgedeki mükellefler için enflasyon düzeltmesinin vergi etkisi olmaksızın uygulanması taleplerine yönelik yaptığınız bir çalışma var mıdır?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.