Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül: Hekimlerin arkasında devletimiz var

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Hekime şiddetin hiçbir mazereti yoktur. Bunu suçu işleyenler gereken cezayı çekecektir. Ulvi bir mesleği icra eden hekimlerin arkasında devletimiz var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 10:32
Kaynak: İHA
Vali Gül: Hekimlerin arkasında devletimiz var

ŞİDDETİN MEZARETİ OLAMAZ

Vali Davut Gül, hekimlerin bin bir fedakârlıkla kutsal bir mesleği icra ettiğini belirtirken, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekti. Sağlık çalışanlarına yönelik hiçbir şiddetin mazeretinin olmadığını kaydeden Vali Gül, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ama, şundan emin olun her suçun bir cezası vardır ve suç işleyenler er-geç cezasını çekecektir. Siz görevinizi en iyi şekilde yaptığınız sürece arkanızda biz, yani devlet vardır. Zaten yanlış yaptığınızda da hesap vereceğiniz makamlar bellidir. Gaziantep’te sizin çabalarınız sayesinde sağlıkta çok iyi noktalara geldik. İlimizde 15 yıl önce 2 bin 300 yatak kapasitesiyle sağlık hizmeti veriliyordu. Bugün 6 bin yatak kapasitesine ulaştık. Şehir Hastanemiz ve diğer sağlık yatırımlarımızın hizmete girmesiyle yakın bir gelecekte 9 bin yatak kapasiteyle sağlık hizmeti verilen bir kent olacağız. Ama, şunu kesinlikle biliyoruz ki sadece fiziki altyapıyla iyi bir hizmetin verilmesi mümkün değildir. Bu ancak sizin çabalarınız ve özverili hizmetinizle mümkündür ki, sizler de bunu fazlasıyla veriyorsunuz” dedi.

TIP EĞİTİMİ VE SAĞLIKTA ÇOK İYİYİZ

Hekimlerin ilahı bir esleği icra ettiklerini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, “Hekim ilahi bir sanatı icra ederken, aynı zamanda vatanına uzanan hain ellere karşı da kendisini siper etmekten sakınmıyor. Mezun vermeme pahasına tıp fakültesi öğrencilerinin İstanbul’un işgali sırasındaki direnişleri, Çanakkale Savaşı’nda cephede canlarını vermeleri bunun en güzel örnekleridir” dedi. Hekimlerin mesleklerini icra ederken çoğu zaman kendi ailelerini, yakınlarını ihmal ettiklerine işaret eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanız için siz bu kadar can siperane çalışırken bunu bilmeyen, kendisine uzanan merhamet elini görmeyip, size şiddet uygulayabilecek kişiler de çıkabilir. Onlar kendilerine, siz kendinize yakışanı yapıyorsunuz. Zaten devletimiz bu kişiler için gerekli düzenlemeleri yapıyor” dedi. Öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için çok okumaları çağrısında da bulunan Prof. Dr. Gür, “Çünkü, bilgi çok hızlı gelişiyor. O nedenle okumanız, kendinizi güncellemeniz lazım. Hastanıza saygı duyun. Meslek etiğine özellikle dikkat edin. Avrupa’nın, modern dünyanın size dayatmalarına değil, onlardan aldığınızı kendi bilgi ve misyonunuzla harmanlayarak şifa dağıtmaya çalışın. Çünkü, Avrupa’nın makyajlı, şaşalı propagandasının aksine ülkemizde tıp eğitimi ve sağlık sektörü gayet iyi durumda. Orada ultrasonografi ancak aile hekiminizin birkaç ay sonrasına aldığı randevuyla, MR 3’lü konsey kararıyla birkaç aç sonrasında çekilebiliyor. Ameliyatlar sigorta katmanına göre yapılıyor. Ülkemizde hekimlere kolay ulaşılabilir olması, bir handikap olarak hekimliği özellikle bilinçsiz bazı kesimlerin gözünde itibarsızlaştırmaktadır. Ancak, sizler sempatinizi, sanatçılığınızı ön plana çıkararak bunu dengeleyebilirsiniz. Her şeye rağmen biz hastamıza her zaman merhamet elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Çile çekiyorsunuz ama bir hastanın mutlu bakışı, tüm çilelerinizi unutturacaktır.”

ZAMAN ZAMAN ÜZÜLÜYORUZ

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Çelen ise, hekimlerin mesleklerini sevgi ve saygıyla icra ettiklerini vurgularken, “Bu nedenle insanların hep gönüllerinde taht kuruyoruz. Zaman zaman, şiddet, işimiz gereği soruşturma inceleme gibi bizi inciten olaylarla karşı karşıya gelmekten de mustaribiz. Bundan dolayı üzülüyoruz. Bu arada Tıp Fakültemiz geçtiğimiz ay tam akredite oldu. Yani, öğrencilerimizin diplomaları yurt dışında da geçerlilik kazandı” dedi. İl Salık Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bindal, hekimlerin bir yandan insanlara sağlık hizmeti verirken diğer yandan da ülke savunması için canlarını feda etmekten geri durmadığını belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ve Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlama törenine, Vali Davut Gül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Büyükelçi Adanan Keçeci, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Avni Gökalp, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bindal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Çelen, Başhekim Doç. Dr. Suat Zengin ile öğretim üyeleri ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı. Törende, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye girenlere protokol mensupları tarafından madalyaları takıldı. Gaziantep’te yılın hekimleri seçilen Uzm. Dr. Zekeriya Sayın ve Dr. Sait Yaylabaşa da plaketleri takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.