Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerin alım gücü çok fazla düştü!

CHP Gaziantep Opr. Dr. Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, eğitim emekçilerinin sorunlarına değindi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:09
Kaynak: İHA
Öğretmenlerin alım gücü çok fazla düştü!

“Sayıştay raporlarına göre ülke genelinde 140 bin dolayında öğretmen ihtiyacı varken, gerekli atamaların yapılmaması geleceğimiz olan çocuklarımıza ihanettir” diyen CHP Gaziantep Opr. Dr. Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, eğitim emekçilerinin sorunlarına değindi. 

“Öğretmen ihtiyacının en fazla olduğu iller sıralamasında Gaziantep, 4395 öğretmen açığı ile 4. sırada yer almakta” diyen Yılmazkaya, Ülkeye büyük oranda katma değer sağlayan Gaziantep ve Gaziantep halkı bunu hak etmemektedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenen Yılmazkaya, Eksik kadrolara gerekli atmaların yapılması konusunda biran önce çalışma yapılmasını istedi.

Yılmazkaya, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “AKP iktidarı, 18 yıllık süreçte öğretmenlerimizin yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde yeterli ve gerekli adımları atmamış, kadrolaşma, eğitimin niteliğini değiştirme, bilimsellikten ve ulusal değerlerden yoksun müfredat programları, sözleşmeli öğretmenlik, açlık sınırına yakın ücret, yargı kararlarını tanımama gibi uygulamalarla öğretmenlerimizin içine düştüğü sorunları çığ gibi büyütmüştür. Eğitim sistemimizdeki sorunları çözmek yerine bu sorumluluğu öğretmenlerimizin üzerine yıkan bir anlayış uygulayan AKP iktidarı döneminde öğretmenlerin alım gücü çok fazla düşmüştür.

Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır.

Düşünebilen, sorgulayabilen, gelişmeye ve yeniliklere açık, demokratik ve çağdaş yaşamı ilke edinen, birey olmayı başarabilen kuşakların yetiştirilmesinde en büyük güvencemiz öğretmenlerimizdir. Bu temelin oluşturulmasında, Cumhuriyet öğretmenlerinin yoğun emeği vardır. Nitelikli kamusal eğitimin desteklenmesi gerekirken, devlet okulları yerine, özel okulların teşvik edilerek eğitimin paralı hale getirilmesi, Kamusal eğitim hizmetini veren öğretmenlerin değersizleştirilmeye çalışılması, geleceğimizi etkileyecek en büyük tehlikelerden bir tanesidir.

Öğretmenler toplumun aydınlık yüzüdür. Evrensel değerlerin, barışın, kardeşliğin, insan hakları, emeğin hakları ve demokrasiye saygının toplumda yerleşmesi için uğraşan eğitim emekçileridir.

Türkiye’deki öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları geçtiğimiz yıllar içinde sürekli gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, siyasi kadrolaşma ile okul dönüşümleri, özür grubu atamalarında yaşanan sorunlar, eğitim yöneticilerinin sendikal-siyasal referanslara göre belirlenmesi yaşanan sorunları daha da derinleştirmiştir. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için, öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarının uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle ve saygıyla andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız eğitim ve bilim emekçileri olan değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü en içten duygularla kutluyorum…’

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.