Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

186 ÇİFT DAHA EVLİLİK OKULU'NDAN MEZUN OLDU

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 186 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2019 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:14
Kaynak: İHA
186 ÇİFT DAHA EVLİLİK OKULU'NDAN MEZUN OLDU

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen projede amaç mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. Sertifika törenine katılan yazar NLT uzmanı, , hipnoterapist ve yaşam koçu Dr. Ersin Memiş Ay, çiftlere mutlu olmanın yollarıyla ilgili bilgiler verdi.

MUTLU AİLE, HUZURLU TOPLUM DEMEKTİR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilikte en önemli faktörün sabır olduğunu belirterek, "Evlilikte en önemli faktörler 5 S kuralını en iyi şekilde uygularsanız, evliliğiniz sorunsuz geçer. Bunlar sabır, saygı, sevgi, sadakat ve sorumluluktur. Hayatta her çift mutlaka zorluk yaşamıştır. Ancak zorluklarla mücadele ettikçe çiftler arasındaki bağ daha da güçlenecektir. Bizim toplumumuzun çekirdek yapısı ailedir. Batı toplumu evlilik yaşamı olmadığı için çökmüş durumda. Orada evlilik kavramı çöktüğü için genç nüfus azalıyor. Yaşlı nüfus çoğaldıkça iş gücü düşüyor sağlık giderleri artıyor. Böylece bir toplum ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanımızın en az 3 çocuk istemesinin asıl nedeni de budur. En az 3 çocuk olursa mevcut nüfusu ancak koruya biliyoruz. Çekirdek yapı aileyi güçlü tuttuğumuzda toplumu da güçlü tutmuş olacağız Evlilik Okulumuzun amacı eşlerin birbirine karşı davranışlarının nasıl olması gerektiğinin yanı sıra evliliğin sağlık ve güvenlik yönü de anlatılıyor. Mutlu aile huzurlu toplum olgusunu sağlaya bilmemiz için çiftlerimizi Evlilik okulumuza bekliyoruz" dedi.

UMRE HEYECANINI YAŞADILAR             

Kura ile isimleri belirlenen Naile ve Salih Bozkuş çifti Umreye gidecekleri için oldukça mutlu ve heyecanlı olduklarını kendilerine bu imkânı veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.