Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 çocuk annesi, aldığı teşvikle ipek böceği yetiştirmeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 07:21
Kaynak: İHA
3 çocuk annesi, aldığı teşvikle ipek böceği yetiştirmeye başladı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Songül Yavuz, kaymakamlık ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden aldığı destekle evinin bir odasında 20 bin adet ipek böceği yetiştirmeye başladı. Yaptığı işle hem aile bütçesine katkı sağlayan hem de boş vakitlerini değerlendiren Yavuz, çevresi tarafından da takdir edilmeye başladı.

Gaziantep’in İslahiye ilçesi kırsal Hasanlök Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Songül Yavuz, aile bütçesine katkı sağlamak için kaymakamlık ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden aldığı destekle evinin bir odasında 20 bin adet ipek böceği yetiştirmeye başladı. İslahiye Kaymakamlığı’ndan aldığı 5 bin 600 TL destekle evinin bir odasında yaklaşık 20 bin adet ipek böceği yetiştirmeye başlayan 45 yaşındaki Songül Yavuz’un 30-40 kilogram yaş koza hasat etmesi bekleniyor. Bu hasattan ise aile bütçesine yaklaşık 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında katkıda sağlaması hedefleniyor.

"Hem aile bütçesine katkı sağlamak, hem de boş vakitlerimi değerlendirmek istedim"
Aile bütçesine katkıda bulunmak ve boş vakitlerini değerlendirmek için ipek böceği yetiştirme işine girdiğini belirten Songül Yavuz, "Daha önceden ninelerimiz de ipek böceği yetiştiriciliği yaparmış. Ben de onlar gibi yapmak ve bu işi tekrar canlandırmak istedim. Hedefim hem aile bütçesine katkı sağlamak, hem de boş vakitlerimi değerlendirmekti. O yüzden kaymakamlıktan gerekli destekleri aldıktan sonra evimin bir odasında ipek böceği yetiştirmeye başladım" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.