Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bektutiye Camii’nin asırlık çınarla komşuluğu

Kahramanmaraş’ta 1510 yılında yapılan Bektutiye Camii ve 1870’li yıllarda avlusuna dikilen asırlık çınar ağacı görüntüsüyle yıllara meydan okuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:55
Kaynak: İHA
Bektutiye Camii’nin asırlık çınarla komşuluğu

Dulkadiroğlu ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Bektutiye Camii avlusunda bulunan asırlık çınar ağacı heybetli görüntüsü ile ziyaretçilerini ağırlıyor.
Mahalle esnafından Mehmet Babaoğlu (65), "Ben bu mahallede doğup büyüdüm. Büyüklerimizden öğrendiğimiz kadarıyla tahminen 170-180 yıl civarında çınar ağacı. Asırlık çınar ağacı caminin avlusunda gölgelik yapıyor, camiye ayrı bir güzellik katıyor. Burası asırlık çınar ağacıyla tarihi camisi ile görülmesi gereken bir yer. Buraya yurt dışından misafirler geliyor ziyaret için" dedi.
Ahmet Yardımcıoğlu ise, "Tarihi camimizin yanında bulunan çınar ağacı yarım asırlık bir çınar ağacıdır. Çınar ağacımızın korunmaya alınması lazım. Çınarın gövdesi 6 metre kalınlığında. Yaklaşık 4 kişiyle ancak sarabiliyoruz. Asırlık çınar ağacı hem koruma altına alınmalı. Buranın ilgiye çok ihtiyacı var. Çınarı koruma altına alarak zarar vermelerini engellemeliyiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.