Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Açıkça yoksulluk”

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2022 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:27
Kaynak: İHA
“Açıkça yoksulluk”

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ekmekte indirim kuponu uygulamasının Gaziantep’te yaşanan yoksulluğun hangi boyutlara geldiğinin en net göstergesidir” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirdi. 

Gaziantep ilinin sorunlarıyla ilgili Meclis Genel Kurunda konuşma yapan Yılmazkaya, “İktidar, insanların alım gücünü bitirip, evine ekmek alamayacak duruma getirdiği için Gaziantep Belediyesi bu uygulamayı yapıyor. Bu uygulama Gaziantep halkının yaşadığı yoksulluğun çok acı bir örneğidir” diyerek AKP Hükümetini eleştirdi.

ANTEP HALKINI EKMEĞE MUHTAÇ HALE GETİRDİNİZ!

Meclis kürsüsünden, Hükümete ve AKP’li milletvekillerine seslenen Yılmazkaya, “Gaziantep halkını ucuz ekmeğe muhtaç hale getirdiniz! Maharet insanlarımızı ekmeğe muhtaç hale getirmek değil!  Maharet, vatandaşı istediği her hangi bir fırından kendi parasıyla istediği ekmeği alabilecek ekonomik refaha kavuşturabilmek” ifadelerini kullandı. 

Yılmazkaya, “Antep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en gelişmiş şehri olmasına rağmen, geçtiğimiz günlerde Gaziantep Belediyesinin 126 bin yoksul aileye günlük 450-500 bin ekmeği 1,5 liradan alabilmesi için vermiş olduğu indirim kuponu, aslında Gaziantep’teki halkının ne kadar yoksullaştırıldığının en net kanıtıdır” dedi.

Yılmazkaya, “Ülkede savaş yok, ambargo yok!  Buna rağmen Belediyenin vatandaşa ekmeği kuponla dağıtması 20 yıllık AKP hükümetlerinin nerden nereye sözünün tam bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ SARAY HÜKÜMETİNİN LÜKS VE ŞATAFATININ BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR!

Yılmazkaya, “Maharet insanların alım gücünü bitirip, evine ekmek alamayacak duruma getirmek değil! Maharet insanlarımızı ekmeğe muhtaç hale getirmemek!  Maharet her vatandaşı ekonomik refaha kavuşturabilmek.

Aslında bu uygulama bile ülkedeki milyonlarca yurttaşımızın geldiği durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösteriyor. AKP’li Saray Hükümetinin lüks ve şatafat içinde bulunduğu israf saltanatının bedelini maalesef vatandaşlarımız ekmek kuyruklarında, açlık sırının altında yaşayarak ödemek zorunda kalıyor” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.