Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKP HÜKÜMETİNİN PLANSIZLIĞININ BEDELİNİ MAALESEF İNSANIMIZ ÖDÜYOR!

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2022 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:47
Kaynak: İHA
AKP HÜKÜMETİNİN PLANSIZLIĞININ BEDELİNİ MAALESEF İNSANIMIZ ÖDÜYOR!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “ Her yıl yaşanan bu doğalgaz kesintilerine karşı hiçbir önlem ve tedbiri almayan AKP Hükümeti ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilk etapta sanayi tesisleri ve elektrik santrallerinin tüketimde kısıtlamaları devre sokması tam bir basiretsizlik örneğidir” dedi. 

Gaziantep Organize Bölgesi'nde Pazartesi gününden itibaren 48 saat arayla  24 saat yaşanacak düzenli ve planlı elektrik kesintilerin; 24-25 Ocak 2022 Pazartesi günü, Birinci ve İkinci bölgedeki tüm fabrikalarda, 26-27 Ocak 2022 Çarşamba-Perşembe 3. ve 5. bölgenin bir kısmı, 28-29 Ocak 2022 Cuma ve Cumartesi :4. ve 5. bölgelerindeki koca koca fabrikalarda yaşanacağını vurgulayan Yılmazkaya, “Bu yaşananların tek suçlusu 20 yıldır iktidarda olmasına rağmen gerekli önlemleri almayan AKP Hükümetleridir” dedi. 

Doğalgazda yaşanan mevsimsel yüksek tüketim ve İran'ın gaz akışını durdurması elektrikte arz güvenliği sorunu ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, “Doğalgaz arz güvenliğine karşı gerekli tedbirleri almayan Hükümetin ilk etapta sanayi üretimini durması ekonomik anlamda ülkemizi ve vatandaşlarımızı büyük zarara uğratacaktır. Son yıllarda doğalgaz ve elektriğe ardı ardına yapılan yüksek zam ve tarife değişiklikleri yetmezmiş gibi birde sanayi üretimindeki enerji kesintileri ekonomik anlamda domino etkisi yaratarak yine vatandaşımıza yüksek enflasyon, yoksulluk, işsizlik ve fakirlik olarak yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ KESİNTİSİNİN NEDENİ TÜRKİYE’NİN İRAN’A OLAN BORCU MU?

Yılmazkaya, “Doğalgazda yaşanan mevsimsel yüksek tüketim ve İran'ın gaz akışını durdurması elektrikte arz güvenliği sorunuyla ilgili açıklamalara karşın bazı kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Türkiye’nin 6 aydır İran’a doğalgaz borcunu ödemediği için bu kesintilerin yaşandığı yönünde bilgiler gelmektedir” ifadelerini kullandı.

22-29 Ocak arasında birçok Organize Sanayi Bölgesi'nin ve OSB dışında yüksek tüketimi olan fabrikaların elektriği yüzde doksan oranında kısıtlanmasıyla ilgili sanayicinin yaşayacağı mağduriyetlere değinen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Her kış İran’la yaşanan doğalgaz krizine karşı 20 yıldır iktidarda olan AKP Hükümetinin bu tip kriz anlarına karşı öncelikli stratejisi sanayi üretiminde kullanılan doğalgazı kesmek olmamalıdır. Hükümetin bu plansızlığı sanayicinin üretim planını sekte uğratacaktır. Bu yaşanan aksaklık sanayicinin önceden taahhütte bulunduğu, planlı ve programlı bir şekilde teslim etmesi gereken ihracat ürünlerini Amerika, Avrupa, Asya, Ortadoğu, Afrika ülkelerine zamanında teslim edemeyerek büyük cezaiyi müeyyidelerle karşılaşmasına ticari ilişkilerinin zedelenmesine hatta iflaslara neden olacaktır.

AKP Hükümetlerinin plansız ve programsızlığının bedelini maalesef sanayicimiz ve dolaylı olarak tüm ülke ödeyecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.