Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Gaziantep öğrencileri 9 proje ile Teknofest'te

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için yapılan başvurularda Bahçeşehir Koleji Gaziantep öğrencileri 9 proje kabulü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:19
Kaynak: İHA
Bahçeşehir Gaziantep öğrencileri 9 proje ile Teknofest'te

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2020 kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları 22-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Havalimanı'nda gerçekleşecek.

Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü’nden yaptıkları başvurular sonucu kabul alan lise öğrencilerinin; Nefrondan Analize Giden Yol, Tümsekten Enerjiye, Akıştan Enerjiye, Kendine Yeten Ahır, Güneşin Bakış Açısıyla Sonsuz Enerjiye Yolculuk, Bir Damla Suda Hayat Bulan Küçük Mucizeler isimli 6 projesi ve ortaokul öğrencilerinin Park Yerime Dokunma, Herkes İçin Yay Geçidi, S.O.S (Acil Durum Sinyali Rozeti Üretimi) isimli 3 projesi, toplamda 9 proje ön değerlendirme rapor aşamasını geçmeyi başardı.

Yüksek teknoloji, havacılık ve uzay alanlarındaki girişimlere destek vermeyi ve ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin bu alanlara ilgilerini yükseltmeyi hedefleyen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kazanımlarıyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü Müdürü Şeyma Tanrıöver; “Öğrencilerin mili teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerinin artması hedeflenen bu festival için öğrencilerimiz, Bahçeşehir Koleji ders programımızda bulunan STEM, Kodlama-Robotik Eğitimi, Modern Hava Araçları, Endüstri 4.0 gibi proje tabanlı derslerimizin yardımıyla hazırlıklarını çok başarılı ve rahat bir şekilde tamamladılar. Bahçeşehir Kolejinde lise eğitiminde; proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM odaklı eğitim anlayışıyla derslerimize devam ediyoruz. Öğrencilerimizin üniversite sınavına hazırlanmasının ötesinde, onlara üniversite hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapıyı kazandırıyoruz. Öğrencilerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, dünya ile konuşan, dünya ile çalışan, dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, eğitim birimlerimiz tarafından M.E.B. müfredatına uygun şekilde, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin danışmanlığında geliştirilen ve eğitim dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan ortaokul eğitimimizle de akademik başarının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz ve ulusal sınavlardaki başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da varlık gösteren öğrenciler yetiştiriyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.