Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Koleji anaokulları öğrencilerine merhaba dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 03:08
Kaynak: İHA
Bahçeşehir Koleji anaokulları öğrencilerine merhaba dedi

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla özel okul öncesi eğitim kurumlarının kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitim ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere başlayabilmelerinin önünü açan düzenleme hayata geçti.

Bahçeşehir Kolejinin veli talebi alınan anaokulları da 2 Haziran – 17 Haziran tarihleri arasında yüz yüze eğitime geçmek üzere kapılarını açtı. Türkiye genelindeki anaokullarında toplam 500’ü aşkın öğrenci, pandemi nedeniyle alınan geniş çaplı önlemlerle eğitime başladı. Yüz yüze eğitim için okullarına gitmeyecek anaokulu öğrencileri için online dersler devam edecek.

Bahçeşehir Kolejinin veli talebi alınan anaokulları 2 Haziran – 17 Haziran tarihleri arasında yüz yüze eğitime geçmek üzere kapılarını açtı. Türkiye genelindeki anaokullarında toplam 500'ü aşkın öğrenci, pandemi nedeniyle alınan geniş çaplı önlemlerle eğitime başladı. Yüz yüze eğitim için okullarına gitmeyecek anaokulu öğrencileri için online dersler de bu zamana kadar olduğu gibi devam edecek. T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın son açıkladığı karara göre ise 15 Ağustos’tan itibaren veli talebi doğrultusunda isteğe bağlı olarak tüm kademelerde “yüz yüze telafi eğitimi” adı altında eğitime başlanacak. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, alınan bu karara göre 15 Ağustos’ta veli talebi olması durumunda tüm kademeler için kampüsleri açmak üzere de hazırlıklara başladıklarını belirtti. Özlem Dağ, uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürüttüklerini, dolayısıyla öğrencilerinin kazanım eksikliği bulunmadığını kaydederken, yüz yüze eğitimin daha çok öğrencilerin yeni normale alışma süreci için yararlı olacağını, kazanım eksikliği bulunmadığı için bu dönemde ayrıca online eğitim yapmayacaklarını açıkladı.

Yüz yüze eğitimin verileceği kampüslerde alınan önlemleri yerinde inceleyen Özlem Dağ, öğrencilerinin ve öğretmenlerinin sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirtti. Toplam anaokulu öğrencilerinin 5’te 1’lik bölümünün 2 Haziran’dan itibaren kampüslere döneceğini söyleyen Özlem Dağ, yeni normalde kampüs yaşamının deneyimleneceği bu süreçte, uygulamalarıyla diğer kuruma örnek olacaklarını söyledi. Dağ, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni normale geçiş her alan için pek çok yeniliğin deneyimlenmesi de demek. Yeni normalde yüz yüze eğitim de bu konulardan biri ve en önemlisi. Uzaktan eğitime geçtiğimizde, 2 yıldan bu yana uyguladığımız Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Öğrenim Platformumuz Metodbox’taki tecrübelerimiz sayesinde çok hızlı aksiyon alabildik. Uzaktan eğitimi en başarılı şekilde yürüten eğitim kurumlarından biri olduk ve bu alanda pek çok kuruma da örnek teşkil ettik. Yeni normalde yüz yüze eğitimde dikkat edilecek tüm hususlar da yeni yeni deneyimleniyor. Bu konuda da etraflıca çalışma yaptık, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuzdaki önlemleri tam olarak hayata geçirirken, kendi önlemlerimizi de aldık. Yeni normalde kampüs yaşamında da örnek teşkil edeceğimizi, uygulamalarımızın diğer kurumlara kılavuzluk edeceğini düşünüyorum.”

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAMPÜSLERDE GENİŞ KAPSAMLI ÖNLEMLER ALINIYOR

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, ilk olarak 2-17 Haziran arasında kampüslere gelecek anaokulu öğrencileri için kampüslerde alınan ve örgün eğitime dönüşle birlikte kapsamı genişletecek önlemleri şöyle anlattı: “Bu dönemde önlem amacıyla servis kullanmıyoruz. Öğrencilerimizi velilerimiz getirecek. Küçük çocuklara maske takılması tavsiye edilmiyor ancak velilerimiz, diğer misafirlerimiz ve tüm çalışanlarımız sürekli olarak maske takacak. Öğrencilerimiz ise öğretmenlerinin yardımıyla girişten itibaren Fen ve Teknoloji Liselerimiz tarafından imal edilen siperliklerden takacaklar. Kapı girişlerimizde dezenfeksiyon kabinleri yerleştirdik. Hareket sensörlü bu kabinleri yine küçük çocuklar kullanmayacak ancak öğretmenlerimiz, personellerimiz bu kapıdan geçecekler. Su ve sabuna erişim olmayan tüm alanlara sabit dezenfektanlar yerleştirdik. Koridorlarımızda; duvarlarda, yerlerde, ortak alanların tümünde bilgilendirici görseller yerleştirdik. Okuma yazma bilmeyen öğrencilerimize yönelik özel görsel uyarılar hazırladık. Ayrıca öğretmenlerimiz görsellerle de anlatılan tüm uyarıları öğrencilerimize aktaracak. Yemekhanelerimizde sosyal mesafeyi uygulamak ve partikül geçişini paravanlar aracılığıyla sağlamak için oturma düzeni de sosyal mesafe kurallarına göre ayarlanacak. Bunun yanında, kullanılan tüm malzemeler her kullanım öncesi ve sonrası hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanacak. Bahçelerimize sosyal mesafe çizgileri çizdik. Pandemi döneminde okul bahçesinde düzenlenen törenler yapılmayacak ancak öğrencilerimiz teneffüslerde, bahçede vakit geçirdikleri her zaman bu çizgiler yardımıyla sosyal mesafe kuralını sürekli hatırlayıp koruyabilecekler. Tuvaletlerde doğru el yıkamayı ve hijyen kurallarını her yaştan öğrencimizin kolayca anlayacağı şekilde görselleştirdik. Her alandaki kullanımlarla ilgili öğrencilerimize rehberlik ederek bu alanlardaki hijyen kurallarının da kolayca uygulanabilmesini sağlayacağız. Bu süreçte havuz ve soyunma odaları gibi alanlar kullanıma kapalı olacak.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.