Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Koleji’nin başarısı

Bu yıl 51.’si gerçekleştirilmekte olan ‘’Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’’ kapsamında yarışmaya katılan Gaziantep Bahçeşehir Koleji öğrencileri ilk elemeleri geçerek Adana Bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:35
Kaynak: İHA
Bahçeşehir Koleji’nin başarısı

Yarışmaya Biyoloji Öğretmeni Sait Yinanç danışmanlığında, 9.sınıf Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi İlayda Beğendi ‘Yerli ve Milli Jüt’’ ile, 11 Fen sınıfı öğrencilerimiz Tuana Yağmurlu ve Deniz Zilan Dilek ‘Atık Yağdan Enerjiye Giden Yol’’ konulu projeleri ile katılım göstermiştir. Bölgede ilk elemelerde 100 projenin içinden Gaziantep Bahçeşehir Kolejinin 2 projesinin olması büyük başarıdır.

Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Konya, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor.

Öğrenciler yarışmaya biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, yazılım ve teknolojik tasarım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile katılmaktadır. Projeler özgünlük, yenilikçilik, yararlılık, uygulanabilirlik, özümseme ve hâkimiyet, kullanılan bilimsel yöntem gibi kriterlere göre değerlendirilmektedir.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın temel amacı gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.