Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir’li öğrencilerin başarısı

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:23
Kaynak: İHA
Bahçeşehir’li öğrencilerin başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından bu yıl 14.’sü gerçekleştirilmekte olan Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na; Gaziantep Bahçeşehir Koleji Fen Bilgisi Öğretmeni Şule Abuşoğlu danışmanlığında, 6. Sınıf öğrencileri Kerem Akıncı ve Mehmet Akif İçici’nin “Ben de Zorlanmadan Geçebilirim” isimli projeyle katıldı. Bahçeşehir Koleji öğrencileri ilk elemeleri geçerek yarışmanın ikinci aşaması olan Adana Bölge Yarışması’na katılmaya hak kazandılar.

Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ortaokul öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.