Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Gül'den CHP'li Tezcan'a sert tepki

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te açılan Ceza İnfaz Kurumları Tutukevleri İşyutları Ürün ve El Sanatları Fuarı'na katıldı. Bakan Gül, CHP milletvekili Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanına yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:41
Kaynak: İHA
Bakan Gül'den CHP'li Tezcan'a sert tepki

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te açılan Ceza İnfaz Kurumları Tutukevleri İşyutları Ürün ve El Sanatları Fuarı'na katıldı. Bakan Gül, CHP milletvekili Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanına yönelik sözlerine tepki göstererek, "Sen Demokrat nedir bilemezsin" diye seslendi. 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevlerinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında, iş yurtlarında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı “Ürün ve El Sanatları Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Gül, terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini, gezinin FETÖ tarafından organize edildiğini söyledi. Bakan Gül, CHP milletvekili Tezcan'ın Cumhurbaşkanı hakkındaki "diktatör" sözlerine ise "Sen demokrat nedir bilemezsin" diye cevap verdi.

“Sen demokrat nedir bilmezsin”
CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanına yönelik sözlerine sert teki gösteren Gül, “Cumhurbaşkanına yapılan saldırılar Türkiye’ye yapılan saldırıdır. Çünkü şaha kalkan Türkiye’nin liderliğini Cumhurbaşkanımız yapıyor. Şimdi çıkmış bir tanesi diyor ki, faşistsin diktatörsün. Sen hiçbir zaman sandıkla gelemediğin için iktidara, farklı güçlerle iş birliği yaparak geldiğin için iktidara sen demokrat nedir bilemezsin. Milli iradeden başka hiçbir şeye selam durmayan dünya demokrasisine geçen bir demokrattır. Cumhurbaşkanına hakaret bu ülkeye en büyük hakarettir. Nasıl bir diktatörlük ki, kendisine yapılan hakareti mahkemeye başvurarak hakkını arıyor” dedi.

“Gezi provokasyonu FETÖ işiydi”
Gezinin organizasyonunun FETÖ elemanları tarafından yapıldığını ifade eden Bakan Gül, “Gezide bir FETÖ işiydi. FETÖ’nün devlet içine sızmış bürokrasi, emniyet yargının içinde unsurun olduğu bugün ortaya çıkmıştır. Gezide başaramadılar, 6-7-8 Ekim olaylarında başaramadılar, 17-25 Aralıkta başaramadılar, 15 Temmuz'da başaramadılar biz bu mücadeleden taviz verseydik, Türkiye’nin bekası riske girecekti” şeklinde konuştu.

Şehitlere rahmet diledi
Anadolu toprakları üzerinde asırlardır benzer oyunlarla Türk milletinin diz çöktürülmek istendiğini belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, son olarak Hakkari ve Diyarbakır'daki şehitlere rahmeti ailelerine baş sağlığı diledi.
Türk milletini Malazgirt Savaşı'ndan bugüne Anadolu'dan kimsenin koparamadığını vurgulayan Gül, "Bu güzel günde dün ve bugün hain terör örgütleri ile mücadele ederken, şehit olan kardeşlerimiz var. Hakkari’de şehit olan askerlerimize ve korucularımıza, bugün de şehit olan güvenlik güçlerimize, terörle mücadele konusunda yılmadan canıyla vatanımızı korumak için şehit olan tüm güvenlik güçlerimizi minnetle yad ediyorum. Şehitlerimizin emaneti olan bu aziz vatanımızı, yine kıyamete kadar bu aziz topraklarda canımız pahasına korumayı şeref bildik. 1071’den itibaren bu Anadolu’yu hiç kimse aziz milletimizden ayıramadı. Kıyamete kadar ayıramayacak" dedi.

"Terörle mücadele devam edecek"
Terörü bitirene kadar mücadelenin süreceğini belirten Adalet Bakanı Gül, "Terörle mücadele konusunda kararlı duruşumuz sonuna kadar devam edecektir. Hiçbir terör örgütü, bu terör örgütlerini maşa olarak kullanan içeride ve dışarıdaki hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktüremeyecek. Ay-yıldızlı bayrağımızı kimse göklerden indiremeyecek. Kıyamete kadar al bayrağımız şanla şerefle dalgalanacak. Terör örgütleri ile Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenler daima yenildiler. Bu zaferi, kurtuluş savaşında olduğu gibi 100 yıldır bu mücadeleyi veren aziz milletimiz başaracaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, kardeşliğimiz terörü yenecektir, kararlılığımız terörü bitirecektir. Cumhurbaşkanımız liderliğinde ortaya konan özellikle son yıllarda yapılan mücadelede terör örgütlerinin telaşı, bitme noktasına gelmesi, bu anlamda daha da panik havasına sokmuştur. Kazanan her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz olacaktır. Bizler terör örgütlerine karşı bir iri, diri, olacağız 80 milyon kardeşçe terörün oluşturmak istediği kaos, endişe ve panikten uzak bir şekilde, kardeşliğimizle kenetlenmemizle, birliğimizle beraberliğimizle daha güçlü bir Türkiye olarak inşallah terörü sona erdireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu topraklar hainlere karşı dik duruşu da gördü"
Antep'in gazi şehir olduğunu ifade eden Gül, Kurtuluş Savaşı'nda gazi olan bu devletin milletin ve Meclisin 15 Temmuz'da bir kez daha gazi olduğunu kaydetti. Anadolu topraklarında operasyon yapmak isteyenlerin hep karşısında Anadolu insanını bulduğunu vurgulayan Gül, "Gaziantep bu milli duruşun şehridir. Bu topraklarda operasyonlar çekmek isteyenler her zaman olmuştur. Bu aziz topraklarda milletimize diz çöktürmek isteyenler hep olmuştur. Ama şunu bilmiyorlardı. Ama bu milletin içerisinden çıkan Şehitkamiller, Şahinbeyler, Karayılanlar var. Bunu işte yüzyıl önce bu topraklarda düşmanlar gördü. Yine tanklarla, tüfeklerle, uçaklarla milletimize diz çöktürmek isteyenlerin de 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir’leri polisi ve askeriyle kahraman vatan evlatlarını, zenginiyle fakiriyle tüm milletimizin nasıl bir direniş gösterdiğini de bu hainler gördü. Bu topraklar hainlere, terör örgütlerine karşı dik duruşu da gördü. Bu topraklar kanı, şehadet pahasına, bağımsızca yaşayan özgür asil milletimizin bağımsız topraklarıdır. Yüz yıl önce kahramanca direnişi görenler 15 Temmuz’da da gördüler. Türkiye 15 Temmuz’da 80 milyon gazi olmuştur. Meclisimiz gazi olmuştur. Meclisimiz gazi olmuştur" dedi.

"Her şeye rağmen ülke ekonomisi büyüdü"
Bakan Gül, Türkiye'nin her türlü olumsuzluğa rağmen 2017 yılında büyümeye devam ettiğini ifade etti. Anadolu insanın olumsuz koşullara rağmen üretimden ve istihdamdan vazgeçmediğini anlatan Gül, "Şer odakları ne yaparsa yapsın, bizler ilerleme, üretim yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz. İnşallah ülkemiz, bu yıl da ekonomik büyümesini çok iyi bir noktaya ulaştırmak olacaktır. Elbette bir darbe girişimi yaşandı. Olumsuz tüm yansımalarına rağmen, darbe ile mücadele ederken, üretimi sanayiyi asla durdurmadık. Olağanüstü hal olmasına rağmen asla vatandaşlarımıza yansıtmadan üretimi, istihdamı arttırmak için seferberlik yaptık. Buna en büyük öncülük yapan şehirlerimizden biri de Gaziantep’tir” ifadelerini kullandı.

“Cezaevleri dünyaya model”
Bakan Gül, Türkiye'deki ceza ve infaz kurumlarında dünyadaki cezaevlerine örnek bir modeli uygulamaya geçirdiğini kaydederek, "Ceza infaz kurumlarında meslek eğitimi bakımından gerçekten dünyaya model olan bir uygulamayı hep birlikte burada yaşıyoruz. 287 İş kurumu müdürlüğünde 50 binden fazla hükümlü ve tutuklu bin 700’den fazla atölye ve tesiste bin 180’den fazla iş kolunda meslek eğitimi almaktadırlar. Mesleği olanlar mesleğini sürdürebilmektedir. Mesleği olmayanlar da yeni meslekler kazanma imkanına sahip olmaktadırlar. İnfazları bittikten sonra iş yeri açabilme, iş kurabilme ya da bir iş yerinde çalışabilme imkanına sahip olmaktadırlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.