Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAKBAK, AZERBAYCAN’DA TOPLANTILARA KATILDI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, Azerbaycan’da Dışişleri Komisyonu’yla toplantılara katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2021 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:42
Kaynak: İHA
BAKBAK, AZERBAYCAN’DA TOPLANTILARA KATILDI

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye’nin ikili ilişkileri parlamentolar arasında da kök salmaya devam ediyor. Bu kapsamda TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti, Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç başkanlığında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

 Bakü’deki temaslar kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilen heyet, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliğe dayalı ilişkilerin ilerlemesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

 Cumhurbaşkanı Aliyev’in ardından Azerbaycan Milli Meclisi Sahibe Gafarova’yı ziyaret eden TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti, TBMM ve Milli Meclis arasındaki verimli temasların ilerletilmesi konusunda görüşmeler yaptı.

Temasların ikinci gününde Azerbaycan Milli Lideri Haydar Aliyev’in mezarına çiçek bırakıp dua eden heyet, Şehitler Hıyabanı’nı ve Türk Şehitliği’ni de ziyaret ederek dua etti.

 Azerbaycan Milli Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi milletvekilleriyle heyetler arası görüşmelerde de bulunan TBMM Heyeti, son olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov tarafından kabul edildi.

 Bayramov ile “İki devlet-tek millet” anlayışı çerçevesinde geliştirilen ilişkileri ele alan Dışişleri Komisyonu Heyeti, temaslarının sonunda Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ile Büyükelçilik Konutu’nda bir araya geldi.

 AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, Bakü ziyaretinin ardından bir açıklama yaptı.

 Azerbaycan ile Türkiye arasında kardeşliğe ve soydaşlığa dayalı güçlü bir ilişkinin bulunduğunu söyleyen Dr. Bakbak, “Azerbaycan ile ilişkilerimiz birçok ülkeyi kıskandıracak kadar iyi. Bunu daha da ilerletmek ve derinleştirmek için Dışişleri Komisyonu Heyeti olarak böyle bir ziyarette bulunduk.” ifadelerini kullandı.

 Türkiye’nin, Karabağ işgaline karşı her zaman Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olduğunu belirten Dr. Bakbak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, devletimizin, milletimizin sınırsız desteği ve Azerbaycan Ordusu’nun kahramanlığıyla Ermenistan’ın yaklaşık 30 yıllık Karabağ işgali, 44 günde son buldu. Her hal ve şartta kardeşlerimizin, soydaşlarımızın yanındayız.” dedi.

 Üç günlük Bakü ziyaretinin çok verimli sonuçlandığının altını çizen Derya Bakbak, “Sadece bölgemizdeki gelişmeleri değil, uluslararası camiayı meşgul eden daha birçok konuyu enine boyuna değerlendirme fırsatı bulduk. Karabağ işgalinin sonlandırılmasının ardından Azerbaycan’ı Nahçivan üzerinden Türkiye’ye bağlayacak demiryolu projesi için de gün sayıyoruz. Bu açıdan gayet memnun olarak dönüyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.