Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞKAN ŞAHİN’DEN BİR MÜJDE DAHA

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:53
Kaynak: İHA
BAŞKAN ŞAHİN’DEN BİR MÜJDE DAHA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi kiracısı olup yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında kapanıp servis yapmayan işyerlerinden açılıncaya kadar kira alınmayacağını yapılan meclis toplantısında açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın Üçüncü Bileşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Mecliste, Koronavirüs’e karşı verilen ulusal mücadelede İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelgeler doğrultusunda alınan yeni tedbirler sonucunda kapanan ve Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı restoran, lokanta, kafeteryalardan paket servis yapamayanların tespit edilerek tekrar açılana kadar kiralarının alınmaması görüşüldü. Gündem dışı görüşülen madde oy birliğiyle kabul edildi. Madde hakkında konuşan Başkan Fatma Şahin, pandemi sürecinde özellikle küçük esnafın zor durumda kaldıklarını, siftah etmeden günü tamamlayanların olduğunu aktararak, destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

ŞAHİN: ŞEHRİN REKABET ETME GÜCÜNÜ ARTTIRMAK İÇİN AKILLI, SAĞLIKLI, DİRENÇLİ ŞEHİR DEDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mecliste yaptığı konuşmada bu sene içinde pandemide yapılanları anlatarak, “Küresel bir sorunla karşı karşıyayız ve ulusal büyük bir mücadele var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilk kurulundan çıkan raporlarla gelen genelgeler var. Özellikle İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulundan çıkan genelgelerinin en büyük uygulama yeri de tabii ki yerel yönetimler. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bütün belediye başkanlarımız ve sayın valimizin başkanlığında pandemi kurulunda aktif bir şekilde çalıştık. En büyük yapılması gereken şeyin koordinasyon olduğunu, iş birliği ve güç birliği olduğunu gördük. Zaman yönetimi çok önemli ama olağanüstü bir durumda acil eylem planı yaptık. İnsan kaynağını doğru ve çok esnek bir şekilde bu süreci yönetmemiz, şehri dirençli hale dönüştürmemiz gerekiyordu. Biz bu dönem insan kaynaklarımızı çok daha güçlü bir şekilde dile yapılandırdık. Uluslararası bütün kriterlere göre kendi bünyemizi bu hale getirecek şekilde direnç sağlamaya çalıştık. Önümüzdeki mevcut yapıyı nasıl daha performans yüksek bir hale dönüştüreceğiz verimliliği nasıl arttıracağız daha disiplinli bir yapıyı nasıl inşa edeceğiz dediğimiz bir çalışmayı yaptık. Bu zor dönemde sosyal destek projelerini daha yararlı hale getirebiliyorsunuz o yüzden bir taraftan da işsizliğin artma ihtimaline karşı bir kariyer merkezi kurarak belediye bünyesinde alamadığımız arkadaşlarımızı nereye yerleştireceğiz onlarla ilgili süreci nasıl yöneteceğiz, güçlü bir şekilde yapmaya çalıştık. Biz durursak şehir duracak, biz üzülürsek şehir üzülecek. Pozitif gündemle sürekli topluma derman ve çağrı oluyoruz. Burada bir başarı varsa da bu meclisin başarısıdır. Burada en önemli başlıklardan bir tanesi de bilgi yönetimi. Bilgi ekonomisi çağında yaşıyoruz. Dünya vatandaşlığı var, sınırlar kalktı, küreselleşmeyi yaşıyoruz. Küreselleşmenin nimetleri ve külfetleri var. İşte tam bu başlıkta bu şehrin rekabet etme gücünü arttırmak için akıllı şehir, sağlıklı şehir, dirençli şehir dedik. Bu şehir nasıl daha dirençli olacak nasıl sağlıklı olacak nasıl akıllı olacak bilgi ekonomisinin çok iyi yönetilmesi gerektiğini biliyoruz ve şehrimizi bir taraftan pandemiden en az zararla nasıl çıkaracağız bunu düşünmemiz gerekiyor. Yeşil ekonomi için de çalışıyoruz. Bu yüzden her hafta ağaç dikiyoruz. Bu bir tercih değil bir zorunluluk. Havayı, toprağı ve suyu koruyacak yeşil ekonominin altyapısını oluşturacak çalışmayı uluslararası karşılığına göre yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.