Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sucu gündemi değerlendirdi

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Gaziantep gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:26
Kaynak: İHA
Başkan Sucu gündemi değerlendirdi

Sucu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlardan sonra Gaziantep esnafının adeta dilenemez dilenci haline geldiğini söyledi. 

Maske dağıtımına ilişkin de açıklamalarda bulunan Sucu, “Her eczanenin yanında bir AVM, her AVM’nin yanında bir eczane olmadığına göre vatandaş yine maske ulaşımında zorlanacak” dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma ve market gibi kalabalık ortamlarda maske takma zorunluluğunun gelmesinin ardından son günlerde sıkça gündeme gelen maske dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sucu, “Her eczanenin yanında bir AVM, her AVM’nin yanında bir eczane olmadığına göre vatandaş yine maske ulaşımında zorlanacak” dedi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında PTT üzerinden 20 ila 65 yaş arası bireylere her hafta 5 maske dağıtılacağı duyurulmuştu. Ücretsiz maskelerin dağıtımı ile ilgili yeni bir adım atıldı. Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında alınan karara göre ücretsiz maskeler eczaneler tarafından dağıtılacak. CHP Gaziantep İl Örgütü maskelerin sadece eczanelerden dağıtılacak olmasının yanlış olduğunu vurguladı.

MASKE DAĞITIMI ECZANELERLE SINIRLI KALMAMALI

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma ve market gibi kalabalık ortamlarda maske takma zorunluluğunun gelmesinin ardından son günlerde sıkça gündeme gelen maske dağıtımıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Her eczanenin yanında bir AVM, her AVM’nin yanında bir eczane olmadığına göre vatandaş yine maske ulaşımında zorlanacak. Market ve pazaryerlerinin girişinde de maske dağıtımı yapılsın. Dağıtım işini zabıta ekipleriyle diğer yetkililer yapabilir. Şehrimizde eczaneler genellikle sağlık merkezlerinin ve hastanelerin bulunduğu bölgelerde. Kenar mahallede ikamet eden vatandaşların maskelere ulaşması bir hayli zor olacak gibi gözüküyor. Yetkililer bu uyarılarımızı dikkate almalı ve maske dağıtımı sadece eczanelerle sınırlı bırakmamalıdır. Her yurttaşın maske ulaşması sağlanmalıdır.”

ESNAF-SOYAL GÜVENCESİ OLMAYAN GENÇLER, DİLENEMEZ DİLENCİ OLDU

İl Başkanı Hayri Sucu, koronavirüs (Kovid-19) ile zor günler geçiren kentteki esnaflara daha etkin çözümler sunulması gerektiğini vurguladı. Sucu, “Koronavirüse karşı tedbirli olurken, aklıselim içinde ticaretine devam eden esnafımız ciddi sorunlar yaşıyor. Süreç ister istemez iş hacimlerine ve cirolara yansıyor. Bunun dışında belli günler kapatılan kuyumcular veya tamamen müşteri kabul etmesi yasaklanan berberler, kuaförler vb. sektörlerde var. Esnafımız iş yapmıyor ama kiraları, vergileri, personel maaşları işliyor. Bu esnaflarımızın sorunları her geçen gün büyüyor. Bu sebeple Korona Virüs salgınının esnafımıza etkileri ve esnafımızın ekonomik olarak koruması için alınması gereken önlemler için projeler üretilmeli. Esnaf, ekonominin direğidir. Halkın nabzının attığı yer esnafın dükkânlarıdır. Maalesef bu günlerde tüm ülke esnafının olduğu gibi Gaziantep esnafı da çok zor günler yaşıyor. Küçük esnaflarımız batıyor. Bunun dışında genelgeyle kapatılan işyerleri de var. Virüs salgını nedeniyle dükkânını kapatan esnafa yakmadığı elektrik, kullanmadığı doğalgaz için fatura geliyor. Esnaf arkadaşlarımız çoğu zaman siftahsız dükkân kapatıyor. Birçok esnafımızın cebinde evinin günlük geçimini sağlayacak para yok. Dükkân işleten esnaflar ve bunların yanında çalışan personelleri, ustaları, kalfaları, çırakları perişan halde. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bunun bilincindeyiz ve sorunları siyasi mecrada dile getirmek arzusundayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.