Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatili için Gaziantep çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:33
Kaynak: İHA
Bayram tatili için Gaziantep çağrısı

 

Koçer: "Tarih, kültür ve lezzet dolu bir bayram için Gaziantep'i tercih edin"

Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Ramazan Bayramı'nda tarih, kültür ve lezzet dolu bir tatil geçirmek isteyenleri Gaziantep'e davet etti.

"Güzel bir tatili uzakta aramayın" diyen Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, bayram tatilini Gaziantep'te geçirmek için çok sayıda neden olduğunu söyledi. Bakır, kutnu ve sedef gibi Gaziantep'in tarihi el zanaatı ürünlerini dünyaya tanıtan ve pazarlayan Antep Sepeti'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Koçer, binlerce yıllık bir tarihe ve kültürel zenginliğe sahip olan gastronominin başkenti Gaziantep'in, Ramazan Bayramı için en güzel tatil rotalarından biri olduğunu ifade etti.

TATİLCİLERİN YENİ GÖZDESİ

 

 Koçer, Ramazan Bayramında Gaziantep'e gelecek olan misafirlerin unutamayacakları anılarla kentten ayrılacağını belirterek, şöyle devam etti: "Anadolu'nun ilk yerleşim merkezlerinden biri olan Mezopotamya ile Akdeniz Bölgesinin kesişme noktasında yer alan Gaziantep, sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle önemli turizm potansiyeline sahip bir kenttir. Bayramı Gaziantep'te geçirecek olanlar, baklavası, kebapları, lahmacunu, yuvalaması, katmeri ve beyranı başta olmak üzere, yüzlerce çeşit yemekleri ile dünyanın en zengin mutfağını  tanıma ve lezzetlerini tatma imkanı bulacaklar. Gaziantep UNESCO tarafından tescillenen gastronomisinin yanında önemli bir tarih ve kültür şehridir. Gaziantep'i tanımak ve yaşamak için en azından iki gece konaklamak gerekir."

ÇİNGENE KIZI SİZİ ÇAĞIRIYOR

Koçer, Ramazan Bayramında tatil için Gaziantep'i tercih edecekleri nelerin beklediğini şöyle anlattı:

"Çingene Kızı ile ünlenen ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'tedir. Zeugma Müzesinin yanında kentimizde onlarca müze bulunmaktadır. Herkesin ilgisini çekecek bir müze mutlaka vardır. Antik dönemden günümüze kadar çok sayıda uygarlığa tanıklık eden ve muhteşem görselliği ile ziyaretçilerini büyüleyen Rumkale'yi gezerek, Fırat'ın serin sularında tekne turu yapmak büyük bir keyif verecektir. Yine Türkiye'nin en geniş alana sahip hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekecektir. Tarihi Antep Evleri ve sokaklarında dolaştıktan sonra içilecek olan yöresel Menengiç kahvesi yorgunluğunuzu giderecektir. Gaziantep'ten ayrılırken de beraberinizde götüreceğiniz, fıstık ve baklava gibi lezzetlerimizle, bakır, kutnu ve sedeften yapılan yöresel el zanaatı ürünlerimiz Gaziantep'le ilgili anılarınızın her zaman canlı kalmasını sağlayacaktır." 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.