Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"BİR ÇOCUK BİR DİLEK" KAMPANYASI İLE BİNLERCE YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUĞUN HAYALİ GERÇEK OLDU

Gaziantep Valiliği tarafından kentteki yetim ve öksüz çocuklara yönelik başlatılan "Bir Çocuk Bir Dilek" kampanyası kapsamında 2 bin 300 çocuğun dileği hayırseverlerin katkısı ile gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2021 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:47
Kaynak: İHA
"BİR ÇOCUK BİR DİLEK" KAMPANYASI İLE BİNLERCE YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUĞUN HAYALİ GERÇEK OLDU

Kampanya kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kayıtlarında ihtiyaç sahibi olan 18 yaşın altındaki 2 bin 300 öksüz ve yetim çocuğa Vali Davut Gül tarafından mektup gönderilerek "keşke olsa" dedikleri 3 istekleri soruldu. Mektuba yazılan cevaplar doğrultusunda çocukların en çok istedikleri bir dilekleri yerine getirildi.

Kampanyanın kapanışı nedeniyle Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile hayırseverler katıldı. Törende konuşan Vali Davut Gül, çocukları mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi kişilere tam kapanma döneminde bin 100'er lira kaynak aktardığını belirten Gül, “Biz de toplamda yaklaşık 88 bin kişiye 97 milyon liranın üzerinde bir para aktarıldı. Ayrıca da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılan kaynaklarla birlikte 110 milyon TL civarında Ramazan ayında Gaziantep’e kaynak aktarıldı” dedi.

Ramazan ayı içerisinde hayırseverler ve belediyeler işbirliğinde gerçekleştirilen projeleri de hatırlatan Gül, “Öncelikle Kızılay, hayırseverler ve belediyelerle birlikte aşevlerimizin kapasitelerini arttırarak Ramazan ayında daha çok insana ulaştık. Geçen sene Büyükşehir Belediyemizle birlikte başlattığımız bu sene de devam eden Gönülseferberliği kampanyası kapsamında yapılan ayni ve nakdi yardımları gıda kolisi olarak ihtiyaç sahiplerine aktarmış olduk. Yine geçen sene yaptığımız Zimem Defteri projesini bu sene de devam ettirdik ve 300 bakkal ile 120 tane fırında vatandaşlarımıza ait olan borçları ödeyerek defterleri satın aldık. Dün ise “Mahalle Esnafımızla Vefa” diyerek mahalle esnafından alışveriş yapıp 65 yaş ve üzerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

En son “Bir Çocuk Bir Dilek” kampanyası hakkında bilgi veren Gül, şöyle devam etti:

"Bir Çocuk Bir Dilek kapsamındaki çocuklarımız sosyal yardımlaşma vakıflarından yardım alan yetim ve öksüz çocuklardır. Bu çocuklar hem yetim hem de ihtiyaç sahibi. Bu çocukların yüzünü güldürmek için mektup ve mektupta üç dilek yazmalarını istedik. Üç dileklerinden bir tanesini de Ramazan Bayramı öncesi yerine getirmeye çalışacağımızı belirttik. Çocuklarımız mektuplarını yazdı. Bu yazdıkları mektupları valiliğimizin web sayfasında sadece isim yazarak, rencide olmamalarına hassasiyet göstererek yayınladık. Hayırseverlerimiz sağ olsun, kimisi kurumsal kimisi bireysel anlamda hangi çocuğun hangi dileğini gerçekleştirdilerse bizlere bildirdiler. Toplamda 2 bin 300 çocuğumuzun dileği kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiş oldu. Bu dilekler içerisinde beyaz eşya, bilgisayar, geziler, akülü araba, hayata dair çocuklarımız ne istiyorsa bu çocuklar da onu istiyor. Bu projeye destek veren hayırseverler ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından Vali Gül, kampanyada emeği geçen hayırseverlere teşekkür belgesi verdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.