Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu girişim desteklenmeli

Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı (SYDV) ile Şahinbey Belediyesi işbirliğinde dar gelirli öksüz - yetim ailelere konut edindirme projesi hayata geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2021 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:09
Kaynak: İHA
Bu girişim desteklenmeli

İhtiyaç sahibi aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan proje kapsamında Gaziantep Valiliği’nde protokol imza töreni düzenlendi.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan en muhtaç 100 ailenin ev sahibi olacağını kaydetti. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının toplumda yardıma en çok ihtiyacı olan kişilere yardım elini uzattığını belirten Vali Gül, “SYDV, fakir, fukaraya, garibanlara yardım eden devletin bir vakfı. Başında kaymakamlarımız, yönetiminde belediye başkanları, mütevellisi var. Sosyal yardımlaşma vakıflarında yardım edilen kişilerin de sosyal güvenceleri yok. Toplumda yardıma en çok ihtiyacı olan kişiler. Sosyal yardımlaşmaya kaydı olan, üzerinde kendine ait evi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler, kaymakamlığımız tarafından belirlendi. Bunların içerisinde de en muhtaç olan 100 yetim aileye Şahinbey belediyemizin yaptığı ve şu an tamamlama durumuna gelen sosyal konutlar 200 bin TL karşılığında satılacak. Normal şartlarda bu konutların değeri 200 bin TL değil, yapsanız 300’ün üzerinden bir maliyeti var. Dolayısıyla belediye kurumsal anlamda ucuz konut vermiş oluyor. Merkezi yerde, bu anlamda avantajı var. Konutların kalitesi, büyüklüğü çok güzel. 60 bin TL’sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı karşılayacak, 140 bin TL’si de hayırseverler ve diğer imkânlarla karşılanacak. Buna öncülük eden Şahinbey Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu Bayrama 100 kişi kendi evinde mutlu bir şekilde girecek” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Perilikaya bölgesinde ilk etapta 100 konutun verileceği kişilerin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu standartlar çerçevesinde bir komisyon marifetiyle tespit edildiğini söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Perilikaya’da yaptıkları konutlardan 100 daireyi yetim ve öksüz aileler için ayırdıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

“Ayırdığımız bu daireleri 200 bin TL’den yetim ailelere vermek üzere Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına tahsis ettik. Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 60 bin TL ödeyecek, kalan 140 bin TL’sini de hayırseverler aracılığı ile yapalım istiyoruz. 100 tane hayırsever arıyoruz. Ben kendi adıma birincisinin parasını yatırdım. Birkaç hayırseverimizin de desteği ile ilk beş tanesini bugün itibari ile vermiş olduk. İnşallah gerisi için de Gaziantep’in hayırseverlerinden destek bekliyoruz”

Projeden, Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından daha önceden yardımlardan faydalanan ailelerden 3294 sayılı yasa kapsamında ihtiyaç sahibi olan, Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan eşi vefat etmiş, öksüz yetim çocuğu olan, ilk etapta en dezavantajlı 100 dar gelirli öksüz-yetim aile faydalanacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.