Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bu zam sanayiye zarar"

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Sanayi sektöründe doğalgaza yapılan yüzde 48’lik zammı eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2021 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:18
Kaynak: İHA
"Bu zam sanayiye zarar"

Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyarak, “Sizin amacınız sanayiciyi, iş insanını batırmak m?” diye Hükümete yüklendi!

Son yıllarda doğalgaz ve elektriğe ardı ardına yapılan yüksek zam ve tarife değişiklikleri Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye'deki üreticinin girdi maliyetlerini büyük oranda artırdığını gerekçe gösteren Yılmazkaya, sanayici ve üreticinin dayanacak gücünün kalmadığını vurguladı.

Sanayi kuruluşlarının kullandığı doğalgaza yapılan yüksek zammı gündeme getiren Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Açıklanan yeni zamlarla, 1 Kasım itibarıyla sanayi ve ticari kuruluşlarının doğal gazına yüzde 48 zam yapılmıştı. Bu yüksek zamlarla sanayicimiz nasıl ayakta dursun, nasıl üretim yapsın, nasıl ihracat yapsın? Sanayici ve esnafın elektrik maliyeti yüksek, doğal gaz maliyeti yüksek, ham madde maliyeti yüksek, kredi maliyeti yüksek, dolar, euro zaten yüksek; geriye ne kaldı ki? Sanayicimiz ve iş insanımız, dün aldığı malı bugün alamayan işletmeci, batmamak adına uzatmaları oynamakta.

Son yıllarda doğalgaz ve elektriğe ardı ardına yapılan yüksek zam ve tarife değişiklikleri Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi sanayisi başta olmak üzere tüm Türkiye'deki üreticinin girdi maliyetlerini büyük oranda artırdı. Elektrik ve doğalgaz sanayinin en önemli girdilerinin başında gelir. Enerji kalemlerine gelen fiyat artışı domino etkisi yaratarak tüm mal ve hizmetlerin fiyatını artıracaktır, dahası, üretimi sekteye uğratacaktır. Bu zamların halka yansıması ise yüksek enflasyon, yoksulluk, işsizlik ve fakirlik olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.