Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURUN DOLGUSU HANGİ FAYDALARI SAĞLAR?

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2022 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:25
Kaynak: İHA
BURUN DOLGUSU HANGİ FAYDALARI SAĞLAR?

Burun dolgusu ameliyatsız bir uygulamadır. Burun dolgusu yaptırmak isteyenler burunlarının görüntüsünden memnun olmayan, şekil bozukluğu, yamukluk, orantısızlık ya da kemerli yapıdan rahatsızlık duyanlar içindir. Toplumsal algı olarak kalkık, küçük burun yapısına sahip olanlar daha çok beğenilmektedir. Burun estetik ameliyatı ve burun dolgusu işlemleri bu nedenle yapılır. Burun yapısı kişinin yüzünü ve ifadesini büyük ölçüde değiştirmektedir. Kişi doğuştan gelen genetik yapıya bağlı olarak kusurlu bir burna sahip olabilir. Kusurlu bir burun sonradan da oluşabilmektedir. Geçirilen bir kaza, yaşlandıkça burnun ucunun düşmesi, gözlük kullanımına bağlı şekil bozukluğu, yapılan burun ameliyatı sonucu oluşan orantısızlıklar gibi pek çok nedene bağlı olarak kusur oluşabilir. Hasta bu durumlar için ameliyat ya da burun dolgusu yöntemiyle çözüme kavuşabilir.

Burun Dolgusu İşleminin Ameliyattan Farkı Nedir? 

Burun dolgusu ile burun estetik ameliyatı burnundan memnun olmayan kişilerde bir tercih konusudur. Kişiler her iki uygulamanın özelliklerine göre kendilerine uygun olan yöntemi seçebilirler. Bu noktada hekimin bilgilendirmesi ve yönlendirmesi de oldukça önemlidir. Burun dolgusu ile burun ameliyatının farkları şunlardır: 

* Burun dolgusu uygulaması ameliyat yapılmadan, kişiye genel anestezi verilmeden yapılan bir işlemdir. Buruna dolgu uygulamasında burun bölgesine anestezik krem sürülerek kişinin dolgu işlemini hissetmemesi sağlanır. Kişiye lokal anestezi uygulandığı için kişinin işlem esnasında bilinci yerindedir. Ameliyat olma ve anestezi almaktan korkan kişiler için dolgu konforlu bir uygulamadır.

* Burun dolgusu yöntemi son derece pratik ve hızlıdır. Hem yapılışı kısa sürer, hem de ameliyat sonrası alınan netice hemen sonuç verir. İşlem en fazla 30 dakikalık bir süre içinde gerçekleşir. Burun estetik ameliyatı en az 1 saat süren bir operasyondur. Kişinin ameliyat sonucunu görmesi daha uzun bir süreyi kapsar. Ameliyat sonrası yeni burnun oturması 1 yılı bulabilmektedir.

* Burun dolgusunda ameliyat yapılmadığı için kişide kesik, yara izi gibi görünümler oluşmaz. Kişinin günlük hayata adaptasyonu hemen olur. Oluşabilecek şişlik veya kızarıklık gibi görünümler 1-2 gün içerisinde yok olur. Bazı kişilerde hiç oluşmaz.

* Kişi burun dolgusu işlemi sonrasında ağrı, acı hissetmez. Burnunda bantlarla, sargılarla gezmesi gerekmez. Dış görünümünde burun dolgusu yaptırıldığına dair bir belirti görülmez.

* Burun dolgusu etkisi geçici olan bir uygulamadır. Burun ameliyatları kalıcı uygulamalardır. Etkisi bir ömür görülür. Burun dolgusunun etkisi kişiden kişiye farklıdır. Dolgu 1 ile 1,5 sene arasında etkisini yitirmektedir.

* Burun dolgusu yenilenebilir, kişi istediği kadar bu işlemi yeniden yaptırabilir. Kişi burun ameliyatı olduğunda nasıl görüneceğine dair alışma ve test etme amacıyla da dolgu yaptırabilir.

* Burun dolgusundan memnun olunmazsa işlem geri alma yöntemiyle dolgu eritilerek burun eski haline getirilir. Ameliyatta geriye dönüş mümkün değildir.

* Burun dolgusu uygulamaları burun ameliyatlarına göre fiyat olarak daha hesaplıdır.

 

Burun Dolgusunu Kimler Yapabilir? 

Burun dolgusu burundaki şekil bozukluklarını gidermek, burna güzel bir görüntü vermek amacıyla yapılır. Bu işlem enjektör yardımıyla hyaluronik asit maddesinin burnun gerekli yerlerine enjekte edilmesiyle yapılır. Hyaluronik asit doğal bir maddedir. İnsan vücuduna hiçbir zararı veya yan etkisi yoktur. Burun dolgusu işlemi pratik bir uygulamadır. Fakat bu uygulama her ne kadar risk barındırmayan bir uygulama olsa da uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır.

Burun dolgusu yaptıran ve memnuniyetsizlik yaşayan kişilerde sorun, işlemi yapan kişinin doktor olmamasından kaynaklanır. Bu uygulamaların tıp fakültesi mezunu estetik cerrahlar veya dermatologlar tarafından yapılması zorunludur. Burun bölgesi çok fazla kan damarı barındırdığı için hassas bir bölgedir. Hem estetik olarak yüzün diğer organlarıyla burnun uyumu hem de hastanın genel sağlık durumunu kontrol altında tutma sebebiyle bu işlemin uzman tarafından yapılması gerekir. Rinoplasti işleminden önce hekimin tecrübesi, daha önce yaptığı uygulamalar, size sunduğu bilgi ve öneriler de dikkate alınarak araştırılmalı ve hekim seçimi yapılmalıdır.

Burun dolgusu yapılan kurum da önem taşımaktadır. Güzellik merkezleri, sağlık kabinleri gibi resmi sağlık kurumu bünyesinde olmayan mekânlarda dolgu uygulamaları yasal ve güvenilir değildir. Burun dolgusu, sağlık bakanlığı onaylı, ruhsatlı, uzman hekimlerin çalıştığı, kurumsal yapıya sahip yerlerde yapılmalıdır. 

Burun Dolgusu İçin Yaş Sınırı Var Mıdır? 

Ameliyatsız burun estetiği işlemi için en az 18 yaşında olmak gerekir. Kişilerin vücut gelişimlerini tamamlamaları açısından 18 yaşından önce uygulama yapılması önerilmez.

Burun dolgusu cinsiyet farkı gözetmeksizin herkese yapılabilir. Bu uygulamanın üst yaş sınırı yoktur. Kişi hayatında dilediği kadar bu işlemi tekrarlatabilir.

 

Burun Dolgusu Yaptıran Kişiler Gözlük Kullanabilir Mi?

 

Burun dolgusu yaptıran kişilerin gözlük kullanımında hiçbir engel yoktur. Dolgu işlemi sonrasında birkaç gün şişlik olabilir. Burun bölgesine ağırlık yapacak nesnelerden korumaya ihtiyaç duyulabilir. Bu nedenle uygulamayı takip eden 2-3 gün içerisinde gözlük kullanımı minimuma indirilmeli ya da kullanılmamalıdır. Tam iyileşme süresi geçtikten sonra gözlük kullanımında hiçbir sakınca yoktur.

 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.