Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükekşi’den değerlendirme

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticiler basın mensuplarıyla Gaziantep Futbol Kulübü Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2019 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 11:32
Kaynak: İHA
Büyükekşi’den değerlendirme

Başkan Yardımcısı Mahsun Altunkaya, Genel Kordinatör Gürkan Tural, Kurumsal İlişkiler ve İletişim Sorumlusu Cihan Koçer, Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Demsoy, Taraftar Sorumlusu Sedat Özdinç ve Etik Temsilcisi Samet Bayrak’ın katıldığı basın toplantısında geride kalan süreç değerlendirmesi ve geleceği ilişkin planlar konuşuldu.

“GAZİANTEP ŞEHRİ HEPİMİZİN”

Kahvaltı sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Büyükekşi, ikinci kez basın mensuplarıyla kahvaltıda misafir ettiklerinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Göreve gelinen günden bu yana yapılan faaliyetlerle de ilgili bilgilendirmelerde bulunan Büyükekşi; “Öncelikle sizlerle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz, bizleri kırmayarak buraya kadar gelmenizden dolayı teşekkür ederim. Amacımız bu toplantıda halkımızı ve siz değerli basın mensuplarını doğru şekilde bilgilendirmek ve Gaziantep şehrindeki aile ortamını sağlayabilmek. Biliyorsunuz göreve geldiğimiz gün ilk olarak ismimizi Gaziantep Futbol Kulübü yapacağımızdan bahsetmiştik ve bunu başardık. Şirketleşme yolunda önemli işler yaptığımızı düşünüyorum ve geleceğe yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunların yanında şehirdeki bu birlik ve beraberliği sağlamak için siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Bizlere olan desteğiniz, gerçekten çok önemli ve hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu takım da, bu şehirde hepimizin katkı sağlamak için hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

“İSTİKRARIN BAŞARIYI GETİRECEĞİNE İNANIYORUZ”

Büyükekşi, ligde geride kalan 11 maçlık süreci de değerlendirirken; “Göreve ilk geldiğimiz de arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaptığımızda, futbol takımımızın Süper Lig’deki ilk sezonunu geçireceğimizi ve bunun altından kalkmanın zorluğunu hep beraber konuştuk. Hedefimiz ilk yılı sağlam bir kadro temeliyle oluşturmak ve ligde ilk 10 sıra içerisinde kendimize yer edinebilmek olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda geride kalan haftalara baktığımız zaman içerisinde şuan ligde 9. sıradayız. Rakiplerimize baktığımız zaman ise bir çok takımın teknik direktör değişikliğine gittiğine her geçen gün şahit oluyoruz. Bu doğrultuda teknik direktörümüz Marius Sumudica ile sezon sonunda bitecek sözleşmemizi bir yıl daha uzattık. Bizler istikrarın bizleri başarıya götüreceğine inanıyoruz. Kulüplerde sahadaki sonuçları belirleyen en önemli etkenlerden birinin aile havası olduğunu düşünüyorum. Futbolcularımızın, teknik direktörümüzle sözleşme uzatmamızın ardından güvenlerini tazeledik. Uzun süreli çalışma durumlarında futboldaki aidiyet duygusunun da pozitif olarak artacağına inanıyoruz. Geride kalan süreçte gerçekten şanssızlıklar yaşadık. Şuan dokuzuncu sırada yer alabiliriz ama daha da üst sıralarda yer almak için fırsatlar yakaladık. Ancak sakatlıkların bizi etkilediğini herkes biliyor. Muğdat Çelik, Tetteh, Muhammet Demir ve Mehmet Erdem, bir süredir bizimle değil ve sakatlıkları biraz daha uzun sürecek. Bunların sürekli olarak raporlarını alıyoruz ve sağlık ekibimiz ligdeki diğer takımlarında raporlarını sunuyor. Şuan ligdeki bir çok takım ne yazık ki aynı sıkıntıları yaşıyor. Biz bu eksikliklerden minimum düzeyde etkilenmek için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Milli maçlar nedeniyle ligimize verilen aranın bizi daha da güçlendireceğine inanıyorum. Umarım iyi sonuçlar alarak taraftarlarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

“MİLLİ TAKIMLARA OYUNCU VERMEK BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Patrick Twumasi, Alin Tosca ve Diarra’nın Milli takımlara davet edilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Büyükekşi; “Milli maçlar nedeniyle lige ara verildi ve geçtiğimiz dönemde sadece Alin Tosca davet alıyordu. Ancak bugün Diarra ve Twumasi’de ülkelerinin milli takımına çağırıldı. Onlarda buradaki performanslarının yakından takip edildiğini biliyor ve bu konu takımdaki diğer futbolcuları da motive ediyor. İlerleyen süreçte inşallah Türkiye A Milli Futbol Takımımıza da oyuncular vermek ve yetiştirmek istiyoruz. Federasyonla yaptığımız ziyaretlerde de hedeflerimizi, ileriye dönük yapılacak çalışmalarımızın fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sadece günlük başarılara değil uzun vadeli projeler üzerinde çalışmak en büyük amacımız. İlerleyen dönemlerde yabancı sayısının düşürülmesi gündeme gelebilir ve biz de buna göre erken önlemler almak istiyoruz” dedi.

“TARAFTAR SAYIMIZI DAHA DA ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz yıllara oranla taraftar sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Büyükekşi; “Geçtiğimiz yıllarda takımımız ortalama, 3-4 bin kişiyle karşılaşmalara çıkıyordu. Bu yıl ortalamamız 10 bine yaklaştı ve her geçen gün de gözle görülür bir artış yaşıyoruz. Beşiktaş maçında yaklaşık 12 bin futbolsever vardı bu rakam Galatasaray maçında 16-17 bine kadar yükseldi. Ancak iki milyonluk, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olarak bu sayının çok daha fazlalaşmasını umut ediyoruz. Bu konuda belediyelerle de ortak çalışma yaparak her maçımıza farklı okullardan 12-18 yaş aralığında 500 öğrenci kardeşimizi maçlara getireceğiz. Bunların passolig maliyetini kulüp olarak bizler karşılayacağız. Hedefimiz sezon sonuna kadar toplam 7 bin öğrencimizi tribünlere çekebilmek olarak belirledik. Bu konuda imza günleri, paneller düzenleyeceğiz ve onlara Gaziantep aşkını yaşatacağız. İnşallah hep beraber de güzel başarıları kutlayacağız” dedi.

“KOLTUKLARIMIZ 15 GÜN İÇERİSİNDE YENİLENİYOR”

Taraftarlarımızın özellikle stadyumdaki koltukların kalitesizliğiyle ilgili olan şikayetleriyle de yakından ilgilendiklerini belirten Büyükekşi; “Sezon başından bu yana stadyumumuzda bulunan koltuklarla ilgili bir çok eleştiri aldık. Bununla birlikte Galatasaray maçı öncesi yaklaşık 4 bin koltuğu yeniledik ve bir tane bile hasar gören koltuk olmadı. Geçmiş dönemde yapılan bu koltukların ciddi manada bir kalite sıkıntısı vardı ve bu konuyla ilgili çalışmaları tamamladık. Şuan üretim aşamasında ve yaklaşık 15 gün içerisinde koltuklarımızı yenileyeceğiz. Taraftarlarımızın rahat bir şekilde maçlarımızı takip etmesini istiyoruz. Toplu taşıma araçlarıyla ilgili de çalışmalarımız sürüyor, inşallah en kısa sürede kalıcı olarak tüm bu sorunları gidereceğiz” dedi.

“GAZİANTEP TEK YÜREK KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ”

Takımların maddi açıdan sürdürülebilir bir yapıya bürünmesi için şehirdeki herkesin destek vermesinin şart olduğunu ifade eden Büyükekşi, “Kulübümüze kalıcı gelirler sağlamak için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu doğrultuda aralık ayında “Gaziantep Tek Yürek” adlı bir kampanya başlatacağız. Hem GSM şirketleriyle, hem bankalarla hem de hazırlanan 100 bin formanın satışıyla ciddi bir maddi beklentimiz bulunuyor. Bunun için hem Gaziantep’te hem de İstanbul’de programlar düzenleyerek bu kampanyamızı hayata geçireceğiz. İnşallah Gaziantep Tek Yürek kampanyamıza da herkes destek verecektir” dedi.

“ALT YAPI İMKANLARIMIZI GELİŞTİRİYORUZ”

Alt yapının sürdürülebilir yapıdaki en önemli unsur olduğunu dile getiren Büyükekşi; “Alt yapı bizim adeta kalbimiz olacak. Mevcut sahaları arttırmak ve genç kardeşlerimizin konaklayacağı kapasiteyi de iki katına çıkartacağız. Bununla birlikte alt yapıdan gelen bir futbolcunun direkt olarak Süper Lig’de forma giymesi çok mümkün olmuyor. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bir pilot kulüple anlaşıp oyuncularımızı buralarda A takım seviyemize uygun hale getirmek istiyoruz. Bu konuda da ciddi çalışmalarımız devam ediyor. Gaziantep şehrini Süper Lig’in en önemli markalarından birisi haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.