Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR, YENİ NORMALLEŞME SÜRECİ EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında vatandaşların sağlıklı koşullarda hizmet almasını sağlamak amacıyla pandemiye karşı berberler ve kuaförlere hijyen ve dezenfeksiyon eğitimi verildi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 19:29
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR, YENİ NORMALLEŞME SÜRECİ EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

2 hafta boyunca sürecek eğitimlerde kentteki 1344 kayıtlı berber ve 980 kuaföre ulaşılarak katılımcılara “Fıstık Gibi” sertifikaları dağıtılacak.

Kısa sürede küresel bir salgın halini alarak dünyanın gündeminde geniş yankı uyandıran yeni tip Corona Virüs’e (COVID-19) karşı ulusal çapta elde edilen başarı 1 Haziran tarihinde yeni normalleşme sürecini beraberinde getirdi. İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeyle yeni dönem olarak nitelendirilecek bu sürecin işleyişinde, hizmet sektöründe yer alan kurum ve kuruluşların salgın tehdidine karşı bir takım önlemlerle işleyişin sürdürülmesi gerekli kılındı. Bu kapsamda ise Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde kapanan kuaför ve berberler için Gazi şehirlilere daha iyi hizmet verilmesini sağlamak ve güven tesis etmek adına hijyen ve dezenfeksiyon eğitimi vermeye başladı. 150 kişilik gruplar halinde organize edilen eğitimlerde 2 haftanın sonunda toplamda 2 bin 324 kişiye ulaşılacak.

Yeni normalleşme sürecinde pandemiye karşı Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimde; COVID-19 tanımı ve bilgilendirme, kişisel hijyenin önemi, tedbirlerin gerekliliği, iş yeri temizliği, ekipman temizliği, müşterilere ilişkin önlemler, kapalı alanların havalandırılması, UV ışınlarının önemi ve dezenfeksiyonun gerekliliği konuları ele alınarak katılımcılar için detaylandırıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.