Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR ZABITA’DAN KAÇAK HAYVAN KESİMİNE DENETİM

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 1 Aralık 2019’dan 1 Nisan 2020’ye kadar dişi koyun ve keçi kesiminin yasaklanmasından dolayı denetimlerini artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:44
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR ZABITA’DAN KAÇAK HAYVAN KESİMİNE DENETİM

Kentte devam eden denetimlerde bu güne kadar 98 iş yeri denetlendi, kurallara uymayan işletmelere yasal işlem başlatıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yasak et satışını engellemek amacıyla şehirdeki denetimlerini sıkılaştırdı. Vatandaştan gelen ihbarları da değerlendiren zabıta ekipleri; 75’inci Yıl ve Yeditepe Mahallesinde denetim yaptı. Ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, iş yerlerine yasal süreç başlatıldı.

Öte yandan işletmelerin hijyenik kurallara uymaması nedeniyle ürünlerin sağlık açısından uygunluğunu da denetleyen zabıta ekipleri; iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, fiyat tarifesi, yangın tüpü, gıda ile temas eden personelin hijyen belgesi, etlerin damgalı olması, ecza dolabı, etlerin ambalaj kağıdına sarılı olması ve dişi hayvan kesimlerini gözden geçirdi.

YILMAZ: GAZİANTEP MUTFAĞINA ZARAR VEREBİLECEK DURUMLARA ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Denetimler hakkında bilgiler Gaziantep Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in halk sağlığına çok önem verdiğini belirterek, talimatlar doğrultusunda bir Dünya markası olan Gaziantep mutfağına zarar verebilecek durumlara asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Denetim çalışmalarının sürdürüleceğini aktaran Yılmaz, gelen ihbarlar üzerine ani denetimlerin de yapıldığını, halkın sağlığı açısından uygun olmayan ortamlarda satış yapan iş yerlerinin ikaz edildiğini, kurallara uymayanlara gereken cezaların uygulandığını kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.