Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR'DEN ALLEBEN DERESİ'NE SAHİP ÇIKALIM PROJESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Alleben Hepimizin Kirletmeyelim" sloganıyla "Alleben Deresi'ne Sahip Çıkalım Projesi" başlattı. Alleben Deresi temizleme çalışmaları kapsamında dereden çıkarılan malzemeler sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 10:58
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR'DEN ALLEBEN DERESİ'NE SAHİP ÇIKALIM PROJESİ

Kent merkezinden geçen Alleben Deresi'nin kirletilmemesi amacıyla hazırlanan proje, 100'üncü Yıl Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) ekiplerince dereden çıkarılan kullanılmayan malzemeler sergilendi.

Alleben Deresi içinde; araba lastiği, koltuk, şişe, eski elbise, hortum, testil ipliği, şemsiye olmak üzere birçok malzeme çıkartıldı.

Toplantıda konuşan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Alleben Deresi'nin coğrafi ve tarihi hakkında bilgi vererek "Alleben Gaziantep'in bir zenginliği. Gaziantep'te yaşayan herkesin Alleben ile bir anısı, hatırası var. Gaziantep'in kültürünü yoğurmuş çok önemli bir dere. Bu derenin bir çöplük olmadığını, derenin şehrin bir zenginliği olduğunu ve bizim bu zenginliğe sahip çıkmamız gerektiğiyle ilgili bir farkındalık programı yapıyoruz. Ve bu farkındalık programında Alleben'in gerçek kimliğine kavuşabilmesi için hep birlikte neler yapılabilir ve neler yaptığımız hakkında konuşacağız" dedi.

ALLEBEN'İ YENİ NESİLE MİRAS OLARAK BIRAKACAĞIZ

Nüfusun artmasının ve sanayinin gelişmesiyle beraber Alleben'nin kirlilik yükünün arttığına değinen Hüseyin Sönmezler, "Bir süre kanalizasyon bağlantıları bile dereye yapılıyor. Ama bugün net olarak söylüyorum, hiçbir noktadan Alleben'e kanalizasyon bağlantısı yok. Sadece yağmur suları veriliyor. 23 kilometre uzunluktaki bu dereye birçok yerinden insanlar çöp atıyor ve bizde bu kirliliği temizlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Arkadaşlarımız asli görevlerini bırakarak temizlik işine giriyorlar. Bu da içme suyu veya başka bir arıza durumunda ekip yetersizliğine neden oluyor. Temizliğini yapıyoruz ama 2-3 gün sonra aynı çöpler yine atıldığını görüyoruz. Alleben'in temiz akması lazım. Bu dereye çöp atmaya hakkımız yok. Biz Alleben'in kirliliğiyle değil temizliğiyle gündemde olmasını istiyoruz. Böylece temizlemekle görevlendirdiğimiz insanlar da asli görevlerine döner. Bizim kültürümüzde su temizleyicidir ama biz suyu temizliyoruz. Alleben hepimizin, bu şehrin bir zenginliği. Alleben'i de önümüzdeki nesillere bir miras olarak bırakabilmemiz gerek. Biz bugün buraya atılan çöpleri sergilemek istedik. Alleben'i temizlemeye devam edeceğiz ama bundan sonraki dönemde umuyoruz ki bir farkındalık oluşur. Temennimiz insanlar bu şehrin zenginliği korurlar ve bir şey atmazlar" diye konuştu.

Derede sürmekte olan temizlik çalışmalarını basın mensuplarıyla inceleyen Sönmezler, yapılan çalışmalar hakkında teknik bilgi verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.