Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'den kelebek müzesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, müzeler kenti olma yolunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, önümüzdeki yıl Tropikal Kelebek Müzesi açacaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 12:30
Kaynak: İHA
Büyükşehir'den kelebek müzesi

Başkan Şahin, Ortak Yayın Platformunun canlı yayın konuğu oldu. Gaziantep Olay TV, Kanal 27, GRT, Mega TV, NRT ve Hisar TV'nin ortak yayınladığı canlı yayında gazeteci Galip Ünlükara'nın sorularını yanıtlayan Şahin, şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Düzbağ projesinden, konut projelerine, ulaşımdan, sağlığa, sosyal ve kültürel etkinliklerden alt ve üst yapı çalışmalarına kadar akıllardaki tüm soruları yanıtlayan Şahin, önümüzdeki yıl tropikal kelebek müzesi kuracaklarının müjdesini verdi.

YENİ HEDEF: 100 BİN

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılacak etkinlikleri anlatan Şahin, "Gaziantep Kurtuluş Koşusu"na ayrı bir parantez açtı. Gaziantep aşkıyla 7'den 77'ye her kesimden insanın Kurtuluş Koşusuna katıldığını, 55 ilden 55 bin kişiye ulaşmanın önemli bir başarı olduğunu belirten Başkan Şahin, önümüzdeki yılın yeni hedefini 100 bin olarak açıkladı.

Kutlamalar kapsamında 25 Aralık Halk Konserinde Ferhat Göçer'in, 24 Aralık 2017 Pazar Günü Saat 18.00'da Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda Gazianteplilerle buluşacağını söyleyen Şahin, tüm Gazianteplileri konsere davet etti.

TÜRK KADINLARI ADINA ALDIM

İtalya'nın başkenti Roma'da İtalya Cumhurbaşkanlığı himayesindeki "Minerva Anna Maria Mammoliti Ödülü"nü Türk kadınları adına aldığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, başarılı kadın siyasetçilere, kadınların sosyal projelerine destek sağlayan ve onların yaşamına dokunan güçlü kadınlara verilen Minerva Ödülünü alan ilk Türk kadını olduğunu, ödülün başvuru sonucu değil, İtalyanların takdiriyle verilmesi alınan ödüle ayrı bir anlam yüklediğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Adliye Binası'nın Sanat Merkezi'ne dönüştürülmesine yönelik projenin, Sign of the City Awards (SotCA) Gayrimenkul Yarışmasında "En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi" kategorisinde ödüle layık görüldüğünü anlatan Şahin, ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den aldığını söyledi.

GASKİ'DEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

GASKİ çalışmalarından övgüyle bahseden Fatma Şahin, Türkiye'nin Melen'den sonra ikinci büyük içme suyu projesi olan "Düzbağ İçmesuyu Projesi"yle 120 kilometreden getirilecek suyun, gazi şehre hayat vereceğini bildirdi.

500 kişilik bir ekiple çalışmaların devam ettiğini bildiren Şahin, Düzbağı projesine yönelik çalışmaların ocak ayında su faturalarına yüzde 15 indirim olarak yansıtılacağını kaydetti.

GÜZELYURT KONUTLARI VE KUZEY ŞEHİR

Büyükşehir Belediyesinin konut projelerine değinen başkan, 2 yıldır yapımı devam eden 11 bloklu Güzelyurt Sosyal Konutlarının, 10 Temmuz 2017 itibariyle satışa sunulduğunu hatırlattı.

Türkiye'ye örnek projelerden biri olarak gösterilen "Kuzey Şehir Projesi"nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Şahin, "8,5 milyon metrekare alanda 50 bin konutun yükseleceği, yaklaşık 250 bin nüfusun yaşaması düşünülen "Kuzey Şehir"de ilk etapta 3 bin 500 bitti. Türkiye'deki tüm il ve ilçe belediyelerinin örnek alacağı projede, yeşil alanlar, camiler, sosyal tesisler, spor alanları, kültürel tesisler ve alışveriş merkezleri yer alacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlatmaya dönük çalışmalarda ciddi kararlar aldıklarını söyleyen Başkan Şahin, "Yaklaşık 500 bin araç kapasiteli şehrin artan trafik sorununa kalıcı çözümler sunduk. Bazı kavşaklarda sola dönüş kısıtlamasına yönelik aldığımız kararlar, trafik akışına olumlu yansıdı. Kent genelinde bütüncül bir yaklaşımla hazırlanan Gaziantep Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında kavşaklarda sola dönüş kısıtlamasıyla araçların kavşakta bekleme süresi azaldı" diye konuştu.

Şahinbey Köprülü Kavşağı, Dr. Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı, Bedri İncetahtacı Köprülü Kavşağı, Kahraman Emmioğlu Köprülü Kavşağı, Karataş Köprülü Kavşağı ve Şehirgösteren Köprülü Kavşağını hizmete aldıklarını aktaran Şahin, Büyükşehir ile Karayollarının birlikte yürüttüğü Beylerbeyi Köprülü Kavşağı ve Yeşil Vadi köprülü kavşaklarının inşaat çalışmalarının ise önümüzdeki ayın sonlarına doğru bitirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

BİYOGAZ ÜRETİM TESİSİ

Türkiye'de ilk kez belediye ve kamu sektörün ortaklığında Oğuzeli ilçesi Gündoğan köyünde 25 Kasım 2017'de Biyogaz Üretim Tesisinin temelinin atıldığını vurgulayan Şahin, şunları belirtti: "Bölgede önemli bir potansiyele sahip hayvansal atıkları değerlendirerek enerji ve organik atığa dönüştürecek Biyogaz Tesisi hayata geçirilecek. Tesiste, 70 ton büyükbaş süt hayvancılığından kaynaklanan sıvı gübre, 35 ton küçükbaş besi hayvancılığından kaynaklanan katı gübre, 40 ton tavukçuluktan kaynaklanan katı gübre, 5 ton da çim biçme atıklarından yararlanılacak. Mevcut atıklarla birlikte tesiste günlük 9 bin 939 metreküp biyogaz üretilecek. Böylece yıllık 8 milyon 234 bin 400 kilovat elektrik, 8 milyon 836 bin 917 kilovat eşdeğeri ısı üretilmesi öngörülüyor."

Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesinin temelinin de atıldığını hatırlatan Şahin, Gaziantep Kalesi yakınlarına 12 dönüme kurulacak müzenin, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacağını sözlerine ekledi.

Rumkale'ye Su Altı Arkeoloji Müzesi kurulacağını hatırlatan Şahin, Rumkale'ye kurulacak teleferik sistemi ve çevre alanı düzenlemesiyle ilgili gerekli izinlerin alındığını bildirdi.

ŞEHİR ŞANTİYEYE DÖNDÜ

İlçelerde yürütülen üst yapı ve asfaltlama çalışmalarından da bahseden Başkan Fatma Şahin, ilçelerin ihtiyaçlarına göre çalışmaların şekilleneceğini bildirdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin 200 ayrı noktada yoğun çalışmaların sürdüğünü aktaran Şahin, kentin adeta şantiyeye döndüğünü yerel seçimler öncesinde bu çalışmaları tamamlayarak halkın önüne çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.