Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den sinek ve haşerelere karşı ilaçlama

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Corona Virüs (COVID-19) önlemleri kapsamında vatandaşların evde vakit geçirmesi fırsat bilinerek sinek ve haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarına hız kazandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2020 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:33
Kaynak: İHA
Büyükşehir’den sinek ve haşerelere karşı ilaçlama

Corona Virüs’ün kısa süre içerisinde “pandemi” yani küresel bir salgın halini alması dünyanın yaşam koşullarını bir anda değiştirerek enfeksiyondan korunmak için insanların evlerde geçirdiği süre zarfını artırdı. Bu doğrultuda şehrin ıssız hale bürünmesini fırsat bilen Büyükşehir Belediyesince de sıcak ayların kapıya dayanması nedeniyle 119 kişinin yer aldığı ekiplerce üvez, larva ve haşerelere karşı; durgun sular, yeşil alanlar, fosseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat alanları, dere yatakları, çöp konteynırları, çöp toplama istasyonları ve harabe evler gibi üreme ve konaklama noktalarında detaylı olarak ilaçlama çalışmasına yoğunluk verildi.

ŞEHİR GENELİ BAKTERİLERDEN ARINDIRILIYOR

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin rutin olarak yıl içerisinde yaptığı ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Son zamanlarda Corona Virüs için gerçekleştirilen dezenfektan ve ilaçlama çalışmalarını; haşereler, karasinek ve fareler için organize ettiğimiz çalışmalarla karıştırılıyor. O yüzden şu anda salgın kapsamında yürüttüğümüz dezenfekte işi farklı bir alanda işlerliğini sürdürürken ilaçlama çerçevesinde kullanılan ham maddeler farklılık teşkil ediyor. Diğer yandan her yıl dönemsel olarak ilaçlama çalışmalarımız zaten hâlihazırda yapılıyor. Şu an 119 personel ile mahalle mahalle sırt pompalarıyla ilaçlama mesaisini gerçekleştiriyor. 1 Kasım ile 1 Mart arasında sadece kışlakla mücadele çalışmalarımız var. Dere yatakları, rögarlar, kanalizasyonlar bakterilerden arındırılıyor. 1 Mart ile 1 Mayıs’a kadar da larva ile mücadele ediliyor. 1 Mayıs’tan sonra ise uçkuna karşı ilaçlama organize edilecek” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.