Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre teknolojileri ve enerji projeleri ödüllendirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından, ‘’Çevre Teknolojileri ve Enerji’’ temalı ‘’AR-GE (Araştırma-Geliştirme) Teknolojileri Proje Pazarı Hasat-8’’ düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2018 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:15
Kaynak: İHA
Çevre teknolojileri ve enerji projeleri ödüllendirildi

HKÜ BÖLGEDE AKTİF ROL OYNUYOR

TÜBİTAK desteği ile organize edilen, akademisyen, araştırmacı, girişimci ve sanayicileri bir araya getiren program, HKÜ Akıllı Bina ve İnovasyon Merkezinde (ARBİM) gerçekleştirildi. Yenilenebilir ve geri dönüşümle kazandırılan enerji, atıkların doğaya geri kazandırılmasında çevreye olan etkisi temalarında projelerin sunulduğu ve iki oturumda düzenlenen çalıştayda, projeler değerlendirildi. Başarılı projelerin ödüllendirildiği proje pazarının bilim kurulu başkanlığını HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen yaptı.

HKÜ’nün, bölgede yenilenebilir enerji kaynakları ve çevre alanında projeler gerçekleştirmesinde aktif rol oynadığını söyleyen Sözen: ‘’Gaziantep ilinin ve bölgenin en dinamik ve yenilikçi olma hedefi ile faaliyetlerini sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi, birçok alanda olduğu gibi çevre ve yenilenebilir enerjide de örnek ve öncü projelerini hayata geçirmektedir. Güneş enerji santralleri kurarak bu amaçla enerji ihtiyacının tamamına yakınını karşılayan üniversitemiz, ilgili alanlarda öncülük yapmaktadır. Hasat-8 proje pazarının; Ar-Ge, fikri sınai mülkiyet hakları ve proje yönetimi konularına dikkat çekmek ve projeleri sektörel paydaşlar ile buluşturmak anlamında önemli bir fonksiyonu yerine getireceğine inanıyorum’’ dedi.

İLK ÜÇ PROJE ÖDÜL ALDI

Çevre teknolojileri ve enerji anlamında önem arz eden programda, ilk üçe giren projeler ödüllendirildi. Prof. Dr. Sinan Uyanık’ın; sulamadan dönen suların iyileştirilmesi için perdeli yapay sulak alanlar projesi üçüncü, Mühendis Erkan Başaran’ın; araçlar için sudan hidrojen gazı ekojilerini üreten sistem projesi ikinci ve Prof. Dr. Erhan Şahinkaya’nın; ters osmoz tesislerinde oluşan konsantratın arıtımı ve su geri kazanımının arttırılması projesi birinci oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.