Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP 97 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığı, CHP'nin 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 13:17
Kaynak: İHA
CHP 97 yaşında

Pandemi nedeniyle kısıtlı sayıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın yanı sıra İlçe Başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Törenin ardından açıklama yapan CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, “Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’ nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.