Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP GAZİANTEP İL BAŞKANI MEHMET NEŞET UÇAR’DAN AFET BÖLGESİ ÇAĞRISI

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2022 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:29
Kaynak: İHA
CHP GAZİANTEP İL BAŞKANI MEHMET NEŞET UÇAR’DAN AFET BÖLGESİ ÇAĞRISI

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar’ın kentimizde 1 haftadır aralıklarla devam eden kar yağışının yarattığı sorunlara dikkat çekerek, kar yağışı nedeniyle maddi zarara uğrayan vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. 

İl Başkanı Uçar’ın açıklamasında devletin devletliğini kara günde göstermesi gerektiğinin altını çizen Uçar, özellikle hayvanları telef olan besicilerin zararlarını karşılamalı dedi.

İl Başkanı Uçar’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle;

“Karın açtığı yaraların sarılması için Gaziantep'in afet bölgesi ilan edilmesi kaçınılmaz oldu. Gaziantep 1 haftadır aralıklarla yağan kara teslim olurken, çok sayıda vatandaşımız kar nedeniyle ciddi zarar gördü. Devlet afet gününde zarar gören vatandaşlarımızın zararını karşılamalı.”

“Milletvekillerimiz TBMM’de Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklar. Valilik de hasar tespit komisyonu kurarak vatandaşlarımızın afet nedeniyle oluşan zararlarını tespit etmeli. Bu zararlar vatandaşın sırtında bırakılmamalı,devlet tarafından karşılanmalı.”

Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliğinin tespitlerine göre Gaziantep’te en az 49 besicinin barınak ve ahırlarının çatılarının çökmesi nedeniyle hayvanları telef olurken ayrıca pek çok besi hayvanı soğuk hava ve tedarik sıkıntısından kaynaklanan açlık nedeniyle öldü. Besicilerimiz bu kara günde yalnız bırakılmamalı. Gaziantep Valiliği süratle harekete geçerek bu konuda bir hasar tespit komisyonu kurarak hayvanları telef olan besicilerimizin zararlarının karşılanması için çalışma başlatmalı.

ESKİ UZAY ÇATILI PAZAR YERİNİN ÇÖKMESİ SONUCU ARAÇLARI PERT OLAN VATANDAŞLARIMIZIN ZARARLARI DA KARŞILANMALI

Ayrıca Şehitkamil İlçemiz Emek Mahallesinde bulunan eski pazar yerinin çatısının çökmesi sonucunda çok sayıda yurttaşımızın araçları kullanılamaz hale geldi. Otomobilleri pert olan vatandaşlarımızın zararı karşılanmalı. Vatandaşlarımız bu zararlarını dava açarak da giderilmesini talep edebilirler ancak bu yolla zararın karşılanması yıllar sürecektir. Vatandaşımız yargı yoluna başvurmaya mecbur bırakılmadan zararları karşılanmalı.

Kar yağışı nedeniyle yolların kapanması tedarik zincirini sekteye uğrattı. Vatandaşlarımız gıdaya ve ekmeğe erişmekte güçlük çekiyor. Büyükşehir belediye karla mücadele ekipleri her ne kadar kar nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmaları sürdürse de özellikle köylerden kente , Gatem’e ulaşım durma noktasına geldi. Öte yandan Gatem’de de pek çok işyeri ulaşım sıkıntısı ve tedarik zincirindeki kopma nedeniyle günlerdir açılmadı.

Gaziantep Sebze ve Meyve Hali ile Toptancılar sitesinde ciddi bir tedarik sıkıntısı baş göstermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerin kara hazırlıksız yakalanması tedarik zincirini ciddi manada sekteye uğrattı.  Pek çok esnafımız iş yerini dahi açamazken, esnaf iş yerini açsa da ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle tedarikçiler ürün sağlayamadı. Özellikle sebze ve meyve halinde esnaf köylerden ürün gelmediğini. Kahramanmaraş’ta seraların çökmesi nedeniyle ilerleyen günlerde tedarik sıkıntısı artabileceğini söylüyor. Çiftçinin ürünlerini getirebilmesi için Valilik ve Belediyeler gerekli çalışmayı yapmalı.

GAZİANTEPLİ ,BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDAKİ KISIR SİYASİ ÇEKİŞMELERİN CEREMESİNİ ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİL!

Bir haftadır devam eden kar yağışına rağmen halen hiç kar küreme aracının uğramadığı ara sokaklar var. Özellikle Gatem, Küsget, Mavikent ile Şahinbey Sanayi sitesinde belediye ekiplerinin geç kalması nedeniyle kar temizliği bu bölgelerdeki esnaf kuruluşları tarafından yapıldı. Ayrıca genelikle ara sokaklarda bulunan sağlık ocaklarının önleri de temizlenmedi.  İlçe Belediye Başkanları ile Büyükşehir Belediye Başkanı arasındaki çekişmelerin bedelini hemşerilerimiz ödememeli. Kendi siyasi ikballeri uğruna kar yağışını fırsata çevirip, vatandaşın yaşadığı sıkıntıları umursamayanlardan yaşattıkları çilenin hesabını sandıkta soracağız.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Gaziantep’in artık kronikleşen sorunu haline gelen elektrik kesintileri kar yağışı ile arttı. Şehrimizde pek çok farklı yerde 48 saate varan elektrik kesintileri vatandaşı dondurucu soğukla baş başa bıraktı. Ülkemiz genelinde enerji tedarikinde yaşanan krizler de göz önüne alındığında Gaziantep üzerinden Suriye verilen enerji kesilerek yurttaşlarımıza öncelik verilmeli.

VATANDAŞLA DALGA GEÇEN GAZİ KÜLTÜR A.Ş MÜDÜRÜ HALA GÖREVİNİN BAŞINDA

Vatandaşımızın sosyal medya üzerinden dile getirdiği tepkilerle dalga geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gazikültür A.Ş.   yetkilisi Hakan Tanrıöver maalesef görevinin başında durmaya devam ediyor. Halkımız sıkıntılarla kendi çabalarıyla baş etmeye çalışırken halkımızla alay eden bu zat görevden alınmalı.

ENERJİ KRİZİNİN FATURASI NE EMEKÇİLERİN NE DE SANAYİCİLERİN SIRTINA BIRAKILAMAZ.

İran ve Türkiye arasında yaşanan enerji krizi nedeniyle Gaziantep Organize Sanayi bölgesine şimdilik üç gün süreyle elektrik verilemiyor. Ayrıca BOTAŞ tarafından sanayi kuruluşlarına doğalgaz kullanımlarında da kısıntı yapılacağı iletildi. Bu nedenle Gaziantep OSB’de faaliyet gösteren pek çok fabrikada faaliyet durdurdu. Faaliyetlerini durduran sanayi kuruluşlarının bu üç günlük ara nedeniyle çalışanlarını ücretsiz izne gönderdiği konusunda emekçilerin itirazları var. Enerji krizinin faturası ne emekçilere ne de sanayicilere yükletilmemeli. 3 günlük ara nedeniyle faaliyeti duran iş yerlerindeki tüm çalışanların 3 günlük ücreti işsizlik sigortası fonundan karşılanmalı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.