Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İl Başkanı Demir’den 1 Mayıs mesajı

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir 1 Mayıs İşçi Bayramında yayınladığı mesajında, “1 Mayıs ancak ve ancak emeği en yüce değer olarak gören bir anlayış işbaşında olduğunda bu ülkede gerçekten bayram olarak kutlanabilecektir.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:34
Kaynak: İHA
CHP İl Başkanı Demir’den 1 Mayıs mesajı

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir açıklamasında şunları söyledi: “Son 16 yılda, işçiden ve emekçiden yana hiçbir adım atmayan, atmadığı gibi işçinin mevcut haklarını törpüleyen, törpüledikçe emekçiyi daha da sömüren AKP iktidarının sermayeden yana politikalarının ve iş cinayetlerinin gölgesinde bir 1 Mayıs’ı daha karşılıyoruz.

Ülkemizde siyasal, sosyal ve ekonomik kriz derinleşmiş, toplumsal barış büyük yaralar almış, emek ve emekçi değersizleştirilmiştir. Adalet ve eşitlik kavramlarının içi boşaltılmış, kazanılmış tüm haklar emekçilerin elinden birer birer alınmaktadır. İşsizlik Mart 2019 oranı %14,7 ile cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerine dayanmış sadece son ilk 3 ayda en az 392 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de, emekçilerin kazanılmış haklarını yok edecek, tırpanlayacak, esnetecek hiçbir harekete izin vermeyecek, emeğin yanında, emekçilerle birlikte olacak ve tüm gücü ile mücadele edecektir.

Söz veriyoruz! Biz AKP iktidarının sermaye ile kol kola girdiği bu sömürü düzenini yıkacağız.

Söz veriyoruz! Taşeronlaşmaya, iş cinayetlerine, açlık sınırının altındaki asgari ücrete, işçi kıyımlarına, sendikalaşmanın önüne konulan tüm engellere “dur” diyeceğiz.

İşçilerimizin 1 Mayıs’ları bayram gibi kutladıkları yarınlara olan inancımla, hak ve özgürlük mücadelesinde hayatlarını kaybeden, işçi cinayetlerine kurban giden tüm emekçilerimizi saygı ile anıyor, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.