Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'Lİ KAPLAN APARTMAN GÖREVLİLERİNİN SORUNLARI MECLİS'E TAŞIDI

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Apartman görevlilerinin haksız işten çıkarılma, zor şartlarda çalışma, yaşam alanlarının sağlık standartlarının altında olması gibi birçok sorununu meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2021 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:12
Kaynak: İHA
CHP'Lİ KAPLAN APARTMAN GÖREVLİLERİNİN SORUNLARI MECLİS'E TAŞIDI

CHP’li Kaplan, kayıt dışı çalışan sayısının en çok olduğu mesleklerden olan apartman görevlilerinin, özlük hakları konusunda mağdur edildiklerini söyledi. “Mesaisi 6 gün 24 saat süren bir iş yapıyorlar” diyen Kaplan, “daire sakinleri apartman görevlilerinin çalışma saatleri ve şartları konusunda duyarsız davranıyorlar. Günün her saati iş için hazır olması beklenen apartman görevlilerinin fazla mesai hakları da göz ardı ediliyor. Servis dışında tamir işlerinden taşımacılığa hatta kişisel ihtiyaçlara kadar cevap vermesi beklenen apartman görevlilerinin ağır işlerde dâhil her işin altından kalkmaları bekleniyor. Bu mesleğin acilen bir iş tanımına ihtiyacı var. İşin sınırları ve şartları netleştirilmelidir” dedi.

3194 sayılı İmar Kanununun 44. Maddesini hatırlatan Kaplan, “ilgili kanuna göre kapıcı dairelerinin sağlıklı yaşama uygun olması gerekliliği düzenlenmiş; ancak büyük ölçüde hayata geçirilmemiştir. Apartmanın en rutubetli ve en küçük dairesinde aileleri ile birlikte yaşayan apartman görevlilerinin yaşam alanı şartları iyileştirilmelidir” dedi.

İŞE İADE DAVASI İÇİN KANUN YOLU AÇILMALI

Kaplan sözlerine şöyle devam etti; “Apartman görevlilerinin birçoğu sigortasız olmak kaydıyla tüm ailesi ile birlikte asgari ücret karşılığında bu işi icra etmekteler. Bu emekçiler en ufak bir bahane ile iş güvenceleri de olmadığı için tazminatsız işten atılabiliyorlar. Üstelik işten atılan her apartman görevlisi aynı zamanda evinden de atılmış oluyor ve işe iade davası açmak adına hukuki bir dayanakları da bulunmuyor. Apartman görevlilerine işe iade davası açmak için kanun yolu açılmalıdır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.