Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'Lİ KAPLAN GAZİANTEP VE MARDİN'DEKİ TRAFİK KAZALARINI TBMM'YE TAŞIDI

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:53
Kaynak: İHA
CHP'Lİ KAPLAN GAZİANTEP VE MARDİN'DEKİ TRAFİK KAZALARINI TBMM'YE TAŞIDI

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, son günlerde yaşanan ve ülke gündemini derinden saran Gaziantep ve Mardin’de olan trafik kazalarındaki ihmallerin araştırılarak, alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM’ye bir Meclis Araştırması önergesi verdi. 

Milletvekili Kaplan’ın Meclis’e verdiği Araştırma Önergesindeki gerekçeler şöyle: “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan trafik kazalarında yaşanan artış kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Bunun son örneği 20 Ağustos 2022’de Gaziantep Nizip otoyolu ve Mardin Derik ilçesinde yaşanan kazalardır. Benzeri sebeplerle yaşanan kazalarda, Gaziantep’te 16, Mardin’de ise 20 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Yaşanan kazalarda, olaylara müdahale etmek için giden acil yardım görevlilerin de hayatını kaybetmesi yaşanan acıyı daha derinleştirmiştir.

Özellikle ülkemizde uzun yol otobüs şoförlerinin belirlenen prosedürlerin dışında, daha uzun süre çalıştırıldığı, maliyet artışı yüzünden şoförlerin dinlendirilmeden sefere çıkarıldığı, yedek şoförle takometrelerin değiştirildiği, araçların yeterli bakımlarının yapılmadığı yönünde ciddi şikayetler vardır.

Bunların yanı sıra, TIR şoförlerinin de gümrüklerde çok uzun süre bekletildiği, artan maliyetler sebebiyle araçların periyodik bakımlarının yapılmadığı, zamanında teslimat gerçekleştirilememesi durumunda zararların kendilerine rücu edildiği yönünde de şikâyet vardır.

Her iki konu birlikte düşünüldüğünde, yaşanan trafik kazalarında teknik yönden sorunların olduğuna ilişkin ciddi emareler vardır. Ve yalnızca söz konusu olaylarla sınırlı kalarak cezai müeyyide içeren adli bir soruşturma yürütmek yeterli olmayacaktır.

Trafiğin, yayadan şoförlere, araçtan yol bütünlüğüne varıncaya kadar kapsamlı bir alan olduğu düşünüldüğünde; ülkemizin başka yerlerinde daha büyük acıların yaşanmaması için gerek bu kazaların gerekse otobüs firmaları ve TIR çalışanlarının sorunlarının araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Anayasa’mızın 98., Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 104 ve 105.maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.