Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'Lİ KAPLAN’DAN DOĞALGAZ KISITLAMASI ÇIKIŞI: EN SONUNDA SANAYİYİ DE BİTİRDİNİZ!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, İran'ın Doğalgazı kesmesi sonucu yaşanacak kesintilerle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2022 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:06
Kaynak: İHA
CHP'Lİ KAPLAN’DAN DOĞALGAZ KISITLAMASI ÇIKIŞI: EN SONUNDA SANAYİYİ DE BİTİRDİNİZ!

Bölgede ciddi bir kar yağışının olduğuna dikkat çeken Kaplan, "Doğal afet Gaziantep'i esir aldı. Vatandaşlarımız iş yerlerini açamıyor. Şimdi de kademeli olarak doğalgaz kesintisi ve elektrik kesintisi başlayacak. Sanayiye verilen doğalgaz 24 Ocak itibariyle kısıtlandı.  Kar yüzünden mağduriyetin üzerine bir de bu gaz ve elektrik kesintileri eklendi. Kar erir gider ama AKP'nin basiretsizliği yüzünden yaratılacak mağduriyetler gitmez. " dedi.

“YANGINDA UÇAK BULAMIYORLAR, KARDA KAR KÜREME ARACI BULAMIYORLAR.”

Milletvekili Kaplan, “Tüm Türkiye'de kötü hava koşulları ve şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Seçim bölgem Gaziantep’te de hava muhalefeti hayatı felç etmiş durumda. Yangında uçak bulamıyorlar, karda kar küreme aracı bulamıyorlar. Olan vatandaşa oluyor. Kar ile gelen sıkıntıların daha üstesinden gelememişken; bu haftadan itibaren sanayiye doğalgaz ve elektrik verilmesi kısıtlanacak. Yani sanayide çarklar duracak. Artan tüm maliyetlerin altında ezilen Gaziantepli hemşehrilerimiz bir kez daha mağdur edilecek.  Elektrik kısıtlaması, tüm sanayi sektörünü etkileyeceğinden gıda üretiminden ağır sanayiye kadar pek çok sektöre darbe vuracak. 3 günlük kesinti demek, 3 gün sanayi dursun demek!” diye ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLAN GAZİANTEP OSB’DE ELEKTRİK VE DOĞALGAZIN KADEMELİ KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL!”

Kaplan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “İran’ın teknik bir arıza sebebiyle 10 günlüğüne doğalgazı kesmesi sonucu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde de makineler duracak. OSB’de Mevsimsel yüksek tüketim ve İran'ın gaz akışını durdurması elektrikte arz güvenliği sorunu nedeniyle elektrik kesintileri yaşanacak. Alternatif enerji alımını yapmayan AKP bir kez daha insanları mağdur edecek. Daha önce Rusya’dan parasını ödememize rağmen kullanmadığımız doğalgaz vardı. Şimdi ise gazdan yana mağdur olduk. Her seferinde doğalgaz bulundu diye müjde veriyorlardı. Görüyoruz ki ortada ne gaz var ne enerji. Artık ciddi ve somut düzenlemeler yapılmalı. Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden biri olan Gaziantep OSB’de elektrik ve doğalgazın kademeli kesilmesi doğru değil.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.